Zvijezde i tračevi

"GLEDALI SMO KAKO SE MUČI": Aerosmith se povlači poslije 54 godine zbog neizlječivog problema Stivena Tajlera

Bend izdao saopštenje koje je rastužilo fanove njihovih kultnih hitova

Izvor: YouTube/Letterman show

Bend Aerosmith, koji više od 50 godina hara muzičkom scenom i iza sebe ima nebrojeno hitova i kultnu saradnju sa sastavom Run DMC, povlači se sa scene.

Šokantno saopštenje objavljeno je na društvenoj stranici benda i odnosi se na "lajv" nastupe, nakon čega su fanovi doveli u pitanje i eventualni budući studijski rad.

U saopštenju benda se otkriva i razlog za ovakvu odluku, a to je zdravstveni problem frontmena Stivena Tajlera(76). Bend je prošle godine morao da odloži oproštajnu turneju "Peace out", nakon što je pjevač zaradio povredu glasnih žica. Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Bila je 1970. godina kada je iskra inspiracije postala Aerosmit. Zahvaljujući vama, našoj plavoj armiji, ta iskra je postala plamen koji gori više od 50 godina. Neki od vas su sa nama od samog početka, i vi ste razlog što smo postali dio rokenrol istorije. Bila nam je čast to je naša muzika postala dio vaših života. U svakom klubu, na svakoj turneji, dali ste nam mjesto u sandtrekovima vaših života. Oduvijek smo željeli da vas oduševimo kada nastupamo, i kao što znate, Stivenov glas je instrument kao nijedan drugi. Mjesecima je radio na oporavku glasnih žica, i gledali smo ga kako se muči, uprkos najboljoj medicinskoj njezi.

Nažalost, jasno je, da potpun oporavak nije moguć. Donijeli smo srceparajući u tešku, ali neophodnu odluku - kao braća se povlačimo sa turneja. Zahvalni smo da riječi to ne mogu da opišu, svima koji su nas podržavali i da krenemo na put posljednji put. Našim saradnicima, ekipi, nevjerovatnom timu i telentovanim ljudima koji su nam sve to omogućili".