Zvijezde i tračevi

"Squid game" uskoro kreće sa 2. sezonom: Netfliks najavio nastavak serije koja obara sve rekorde gledanosti

Autor Marina Cvetković

Kada se pojavila, serija je postigla nevjerovatnu brojku od 1,65 milijardi sati gledanja u prvih 28 dana.

Izvor: Youtube/Netflix/Squid Game

Tri godine nakon što je serija "Squid game" obuzela svijet poput oluje, Netfliks otkriva da će gledaoci mnogo kraće čekati na naredne dvije sezone. Objavljen je datum izlaska novih epizoda, a prva iz 2. sezone može se očekivati 26. decembra, a 3. i finalna sezona izaći će 2025.

Kada se pojavila na Netfliks platformi 2021. serija je postala globalni fenomen, i postigla je nevjerovatnu brojku od 1,65 milijardi sati gledanja u prvih 28 dana, i time postala prva serija koja je gledana sa preko 100 miliona Netliks naloga. Takođe je pokrenula i rijaltii seriju u kojoj se učesnici takmiče - "Squid Game: The Challenge."

Takođe se pojavio i kratak tizer na temu Olimpijskih igara, koji prikazuje naizgled normalnu trku koja kreće po zlu. Može se čuti kako misteriozan lik na začelju kaže na korejskom: "Prošle su tri godine, da li želiš da igraš ponovo?"

Radnja serije

Serija prati tajno takmičenje u kojem je 465 ljudi u teškoj finansijskoj situaciji dovedeno da se takmiči u igri koja ih može učiniti nevjerovatno bogatim. Ubrzo saznaju koliko je sama igra zausta opasna, a uključuje poznate korejske igre iz djetinjstva koje dobijaju smrtonosne preokrete.

Prva sezona bila je usredsređena na razvedenog zavisnika od kockanja, Seong Gi-huna (Lee Jung-jae), koji pokušava da promeni život kako bi olakšao ćerki. On iz svega izlazi traumatizovan i zaklinje se da će pronaći ostale takmičare iz sezone 1.