Zvijezde i tračevi

JELENA ĐOKOVIĆ NOSILA 2006, A DANAS JE PRAVI TREND: Evo kako se oblačila kad je Novak osvojio prvu titulu!

Autor Tamara Veličković

Farmerke koje je Jelena Đoković nosila 2006. godine, danas nose svjetske ljepotice.

Izvor: Profimedia

Nekada su bile obavezne u garderoberu svake žene, a doskoro nismo mogli ni da zamislimo da ih nosimo. Specifičan model farmerki važio je za najomraženiji trend, a sada je doživio veliki povratak. Koliko se trendovi ponavljaju, najbolje pokazuje jedna stara fotografija Jelene Đoković.

Nastala je 2006. godine, kada je Novak Đoković osvojio prvi Grand Slem turnir. Jelena je i tada aplaudirala sa tribina i to u farmerkama spuštenog struka. Uparila ih je sa kratkom roze majicom i kaišem koji smo viđali na svakom koraku. Snimak iz tog vremena privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama, pogledajte kako je to izgledalo:

Danas su ove farmerke postale glavni trend. Tome su doprinjele slavne ljepotice koje obožavaju da ih nose van kamera. Najznačajnije trendseterke nove generacije, Hejli Biber, Bela Hadid i Dua Lipa, ponosno šetaju ulicama u niskom teksasu i pokazuju kako ovaj trend može da izgleda stilski i dvije decenije kasnije.

Za tvorca farmerki niskog struka kažu da je britanski inovator Aleksandar Mekvin, koji je takve modele pokazao na jednoj od revija krajem 90-ih. Postepeno, ovaj kontroverzni model sticao je sve više obožavalaca, a sada ih žene širom svijeta ponovo nose i to bilo gdje: na događaj od posebnog značaja, na sastanak, u kupovinu.

Pogledajte kako ih danas nose slavne dame: