Zvijezde i tračevi

ONE SU NAJMOĆNIJE ŽENE SRPSKIH SPORTISTA: Ljepotom će vam pomutiti razum, a sve imaju jednu zajedničku crtu

Autor Marina Cvetković

Same su gradile svoje karijere uporedo sa muževima, a ujedno su čuvale i brinule o braku i porodici.

Izvor: Instagram / raznatovicanastasija

Iza svakog uspješnog muškarca, stoji jaka žena, e to može i da se kaže da je iza naših sportista su uspješne i samostalne žene koje svoje partnere prate u stopu i veoma su uspješne u svojim zanimanjima. Same su gradile svoje karijere uporedo sa muževima, a ujedno su čuvale i brinule o braku i porodici.

Svetlana Danilović, supruga bivšeg srpskog košarkaša Saše Danilovića, godinama je uspješna sportska novinarka, s kojim ima Sonju, Vuka i Olgu, kojoj se smeši blistava teniserska karijera.

"Sebe nikada nisam doživljavala kao osobu kojoj će glavna titula u životu biti to što je nečija žena! Imam ja svoje ime i prezime", rekla je Svetlana, prenosi "Lepa i srećna".

Aleka Kamila Stojaković, supruga bivšeg košarkaša Peđe Stojakovića, prije udaje za našeg legendarnog košarkaša bila je popularna voditeljka i manekenka u Grčkoj. Par je u braku od 2006. godine i imaju troje djece.

Arijana Mihajlović, supruga pokojnog Siniše Mihajlovića, bivša je italijanska voditeljka. Nakon udaje za Sinišu povukla se sa javne scene i rodila mu četvoro djece. Siniša je isticao da je jedan od najupečatljivijih trenutaka bio kada je video Arijanu.

Biljana Tipsarević, supruga Janka Tipsarevića, poznata je srpska kreatorka. Rođena Novosađanka pleni gracioznošću i elegancijom i jedna je od najlepših žena srpskih sportista. Modna kreatorka je jednom prilikom istakla da joj muž nikada nije pomogao i da je sve uspjela sama.

"Kada sam počela da se bavim ovim poslom osjetila sam predrasude poput onog njen muž je Janko Tipsarević pa će da joj pomogne. Moj muž meni nije nikada pomogao što se tiče posla. Ne zato što nije htio, već zato što ja to nisam tražila jer nema potrebe", ispričala je Biljana za Kurir.

Aleksandra Troicki, supruga tenisera Viktora Troickog, pre udaje je bila uspješna manekenka. Učestvovala je u brojnim modnim kampanjama, a pojavila se i u filmu "Montevideo, Bog te video". Jovana Petković, partnerka bivšeg košarkaša Marka Kešelja, vrlo je uspješna modna dizajnerka, kreacije njenih haljina su omljene među mladim djevojkama.

Mirka Vasiljević, partnerka fudbalera Vujadina Savića, naša popularna glumica koju javnost voli najviše da gleda u domaćim komedijama. Mlada glumica nije "potpisala papir" i nije u zvaničnom braku sa Vujadinom sa kojim ima četvoro dece.

Jelisaveta Orašanin Teodosić, supruga našeg košarkaša Miloša Teodosića. Jelisaveta je naša glumica koja je popularnost stekla u seriji "Vojna akademija" nakon čega je postala česta tema u našim medijima. Par ima ćerkicu Petru i sina Bogdana.

Supruga bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića,  uspješna odbojkašica Maja Ognjenović, koja je i kapiten srpske reprezentacije.

Ivana Maksimović Anđušić, supruga košarkaša Danila Anđušića, naša je uspešna streljašica koju krasi olimpijska medelja.

Anastasija Ražnatović supruga je Nemanje Gudelja sa kojim uživa u ljubavi već dve godine. Ćerka Svetlane Cece Ražnatović je uspješna pjevačica, a za pomenutog fudbalera udala se dva puta, jednom u Španiji, a drugi put u porodičnoj kući u Beogradu.

Sofija Milošević, uspješna manekenka već godinama, u srećnoj vezi je sa fudbalerom Lukom Jovićem, a par uveliko priprema gala svadbu. Uživaju u porodičnom životu sa svoje dece, a sportista ima još jednog sina iz prethodnog odnosa.

Ana Rajković sa fudbalerom Predragom Rajkovićem ima dvoje djece a na svijet uskoro stiže i treće. Ana se prije braka sa njim bavila modelingom, a porodičan život ju je inspirisao za privatan biznis, te je otvorila butik dječijih patofnica.

Katarina Grujić uveliko je imala uspešnu karijere i hitove iza sebe kada se udala za fudbalera Marka Gobeljića sa kojim je nešto kasnije dobila ćerkicu Katrju. Nekoliko puta je javno govorila o "drugoj strani medalje" života sa fubalerom i priznala koliko je tužna svaki put kada su razdvojeni zbog poslovnih obaveza.

Jelena Đoković u braku je više od decenije sa Novakom Đokovićem, a kroz život su zajedno rasli i gradili se u poslovnim karijerama. Danas je vlasnica jedne od najvećih humanitarnih organizacija i najveća podrška najboljem teniseru svijeta.