Zvijezde i tračevi

"ODLUKU JE DONIJELA NAKON BOLNIH DOGAĐAJA": Oglasio se advokat Šajlo Džoli nakon odluke da se odrekne oca

Autor Marina Cvetković

Biološka ćerka Anđeline Džoli i Breda Pita, izdala je novinsko saopštenje u kom je potvrdila da će ukloniti očevo prezime.

Izvor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Advokat Anđeline Džoli i njene kćerke Šajlo, Piter Levin, progovorio je o njenoj odluci da izbaci Pit iz svog prezimena. Šajlo je podnijela zahtjev za promjenu imena 27. maja, tačno na svoj 18. rođendan, i to je ubrzo objavljeno u Los Angeles Times-u, što je obaveza po kalifornijskom zakonu.

"Donijela je odluku nakon bolnih događaja"

"Trebali bi biti pažljiviji u izvještavanju, posebno kada je riječ o mladoj odrasloj osobi koja je donijela nezavisnu i značajnu odluku nakon bolnih događaja", rekao je Levin za Page Six, i dodao da ona samo prati pravni proces. Iako je po stranim medijima bilo govora o javnom odricanju, advokat je demantovao da je 18-godišnjakinja objavila oglas u novinama kako bi najavila promjenu imena.

"Najavu promjene imena nije mogla izbjeći"

"Kao njen advokat dužan sam objaviti pravnu objavu, jer zakon u Kaliforniji to zahtjeva od svakoga ko želi da promijeni svoje ime. Ta je pravna objava izdata u Los Angeles Times-u, kako je i potrebno", objasnio je. Pravni stručnjak ranije je za People potvrdio, da je najava promjene imena u novinama bila potrebna da bi se službeni proces promjene imena završio.

Pit je uznemiren zbog ove odluke

Zahtjev za promjenu imena došao je nakon što je izvor blizak porodici rekao za People, da Bred Pit nema kontakta sa svojom odraslom djecom, ali i dalje posjećuje mlađu djecu. Nakon prvobitne objave zahtjeva Šajlo, izvor je rekao je da je Pit svjestan i uznemiren zbog promjene, ali da je utjehu pronašao u novoj partnerki Ines de Ramon.

Pravna bitka traje i dalje

Anđelina Džoli je pokrenula postupak razvoda od Breda 2016. godine. Kao razlog navela je nepomirljive razlike, i odmah je tražila puno starateljstvo nad djecom. Razvod je okončan 2019. Ispostavilo se da je par sve vrijeme bio u intenzivnoj borbi za starateljstvo. Bred je tražio zajedničko starateljstvo nad djecom, za razliku od Anđelininog insistiranja na isključivom starateljstvu, uz koje bi on imao samo pravo na posjete.

Rečeno je da je par postigao rješenje 2018, kada je Anđelinina advokatica Samanta Blej DeDžin rekla za Rojters da je "dogovor o starateljstvu postignut prije nekoliko nedjelja, a potpisale su ga obije strane i sudija". Ipak, pravna bitka se nastavila do danas, uz razne obrte, a jedan od sporova vodi se i oko zajedničlke vinarije i zamak u Francuskoj.

Očevog prezimena odrekle su se još dvije njegove kćerke - Vivijen Džoli i Zahara.