Zvijezde i tračevi

PRINCEZA ŠARLOT I PRINC DŽORDŽ ĆE USKORO BITI RAZDVOJENI: Jezivo pravilo je način da se zaštite od izumiranja loze

Autor Jelena Sitarica

Strogo pravilno kraljevske porodice moraju da poštuju svi koji su u redu za presto.

Izvor: Profimedia

Pravila u kraljevskoj porodici nisu retkost, ali u moru onoga što prinčevi i princeze moraju da poštuju, jedno se posebno izdvaja baš iz razloga što je u isti mah i opravdano, i bizarno. 

Ono što su nekada morali da poštuju Vilijam i Hari, sada čeka i princa Džordža i princezu Šarlot, a kasnije i Luija.

Naime, kada princ Džordž bude napunio 12 godina, on potencijalno više neće smeti da putuje sa ocem i sestrom. 

Izvor: Profimedia

Upravo je i Vilijamu sa 12 godina bilo zabranjeno da putuje sa ocem ili mlađim bratom, a sada isti scenario čeka i njegovu decu. 

Kako je danas Džordž treći u redu za tron, a Šarlot četvrta, pravilo je način da se spreči da se loza ugasi i tako ugrozi tron ukoliko dođe do nesreće.

Vest o neobičnom pravilu otkrio bivši pilot kralja Čarlsa, Grejem Lori uoči 11. rođendana princa Džordža koji je 22. jula.

Izvor: Profimedia

"Leteli smo svi zajedno sa sadašnjim kraljom Čarlsom i Dajanom i prinčevima Vilijamom i Harijem, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Posle toga je morao da ima poseban avion i mogli smo da letimo svo četvoro zajedno samo uz pismenu dozvolu Njenog Veličanstva", rekao je Grejem Lori.

Ako se istorija ponovi, to znači da bi od sledeće godine princ Džordž leteti odvojeno od svog oca i mlađeg brata i sestre, prenosi Independent.

Međutim, pojavio se i izvor koji navodno tvrdi da princeza Šarlot i princ Lui možda neće postati članovi kraljevske porodice i da će im biti dozvoljeno da putuje sa svojom bratom, sestrom, ocem i majkom.

Izvor: Profimedia

Prema izvoru koji je navodno radio u Bakingemskoj i Kensingtonskoj palati kao osoblje, to će biti urađeno u okviru "radikalnih planova za preoblikovanje britanske monarhije kada se Vilijam i princeza Kejt popnu na tron".

"Predloženo je da princeza Šarlot i princ Lui mogu da biraju šta će da rade sa svojim životom u budućnosti. Oni će biti ohrabreni da biraju i ne postanu članovi kraljevske porodice", rekao je insajder za The Daili Beast.

Bivši kraljevski službenik je, međutim, priznao da to jednostavno neće biti opcija za princa Džordža.

"Izloženi su minimalnom mogućem publicitetu, a to je smišljena strategija da se Šarlot i Lui sami odaberu za sudbinu", naveo je insajder.