Zvijezde i tračevi

ISTINA O OBRAZOVANJU ANE IVANOVIĆ: Srednju školu završila vanredno, a malo ko zna šta je po struci

Autor Anja Konstantinović

Malo kome je poznato šta je lijepa bivša teniserka završila od škole.

Izvor: Profimedia

Ana Ivanović jedna je od samo 28 teniserki u istoriji koje su se domogle prvog mjesta VTA liste. Na toj poziciji provela je ukupno 12 nedelja. Uspješnu karijeru prekinula je po mnogima prerano, 2016. godine kako bi se posvetila porodici. Jednom prilikom je istakla da su joj, iako je veliki radnik, djeca uvjek na prvom mjestu.

Bivša teniserka godinama nosi i titulu jedne od najljepših žena naših prostora, a iako je imala uspješnu sportsku karijeru, malo ko zna šta je ona zapravo završila. Kada je imala pet godina, Ana je od roditelja tražila da je upišu u lokalnu školu tenisa. Idol joj je bila Monika Seleš.

Sa svega 17 godina domogla se juniorskog finala Vimbldona, kada je šira javnost i čula za nju. Po završetku Osnovne škole "Majka Jugovića", koja se nalazi u zemunskom Gradskom parku, Ana je upisala srednju Turističku školu koju je zbog profesionalnih obaveza morala da završi vanredno.

Kako bi zanimanje Ane Ivanović postalo posao od kojeg može dobro da zaradi, roditelji nekadašnje teniserke, koji su prepoznali njen neosporan talenat, pružili su joj svu ljubav i podršku.

Naša proslavljena teniserka u skladnom je braku sa njemačkim fudbalerom i bivšim kapitenom reprezentacije, a trude se da svoju intimu čuvaju od očiju javnosti. Kada su se 2016. godine vjenčali, u njemačkoj štampi su se odmah pojavili i navodni detalji iz predbračnog ugovora Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera. Švajnštajger i njegova tri godine mlađa supruga su prije venčanja navodno potpisali ugovor u kom svako zadržava imovinu stečenu prije braka. Kako se pisalo, tako se srpska teniserka osigurala da ne ostane bez desetak miliona eura koje je tad imala na svom računu, dok je fudbaler veći dio svoje zarade uložio u nekretnine.