Zvijezde i tračevi

"ČIME SU KOSJERINA I NJEN MUŽ ZASLUŽILI DA IH VJENČA PATRIJARH?" Rasprava na mrežama zbog voditeljke

Nakon što se saznalo da je voditeljku Draganu Kosjerinu i njenog supruga venčao patrijarh

Izvor: printscreen/x/Nina Krunić

Lijepa voditeljka RTS-a, Dragana Kosjerina zavjetovala se 8. jula na vječnu ljubav svom dugogodišnjem partneru, stomatologu Bojanu Perduvu u Crkvi Svetog Marka u Beogradu. 

Njih je vjenčao Patrijarh Porfirije, a ceremonija je u crkvi trajala oko sat vremena. Međutim, od trenutka kada se saznala ova informacija, na mrežama su se zaredale negativne reakcije

Jedan tvit je posebno podigao prašinu. 

"Osudite me, ali sramotno i debilno mi je da patrijarh vjenčava poznate ličnosti. Čime su to Dragana Kosjerina i njen stomatolog zaslužili da ih vjenča patrijarh Porfirije lično", glasi mišljenje jedne korisnice, a kritike su se samo ređale.

"Cirkus prave", "Ranije se znalo, patrijarh vjenčava samo kraljevske porodice, ovo danas sprdačina", "Nešto se ne sećam da je Trifunovića i onu njegovu lepojku venčao patrijarh ... Da, crkva je "neutralna", "Očigledan je metod kojim Porfi odluči koga hoće, a koga ne", "Odgovor: Partrijarh nije gadljiv na pare", "Njegova svetost Patrijah Pavle je odbio da venča Cecu i Arkana", "Crkva pretvorena u rijaliti", "Ko plaća, njemu svira muzika...", "Ne znam čime su zaslužili, ali znam da nije smela da ima gola ramena", "Prosto. Platili su"... pisali su ljudi u komentarima na X-u.

Koliko košta da vas vjenča Patrijarh?

Povodom haosa koji je nastao nakon vjenčanja, predstavnici ispred Srpske Pravoslavne Crkve objasnili su da patrijarh može da vjenča i obične građane.

"Svi su isti pred Bogom. Inače, nadležan za vjenčanje u crkvi je paroh, ali ako neko ima neku posebnu želju, kabinetu patrijarha i ako Irineju to dozvole okolnosti i obaveze on će vas i vjenčati", objašnjavaju u SPC.

"I ne samo to, iako SPC nema zvanični cjenovnik usluga za obrede kao što su vjenčanja, krštenja ili sahrane, u većini eparhija cijene evidentno postoje i veoma se razlikuju. Prema tome, dok će vas vjenčanje u nekoj beogradskoj crkvi ili manastiru u prosjeku koštati oko 20.000 dinara, srpski patrijarh će to učiniti besplatno."