Showtime

Danas najpopularnije regionalne zvijezde nekad su bile prateći vokali

Autor Milja Zenović

Iako su poslednjih godina vezane samo sudom, ove dvije pjevačice nekada su pjevale rame uz rame

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović i Goran Sivački

Mnoge pjevačice koje su danas uspješne i samostalne karijeru su započele kao prateći vokali starijih kolega. Među njima su čak Jelena Karleuša i Ceca Ražnatović, koje su prije više od 30 godina rame uz rame stale u studiju dok su izvodile numeru Slavice Dajane Tripunović.

Dajana je prva snimila pjesmu "Vazduh koji dišem" 1993. godine, a tom prilikom u ulozi pratećih vokala našle su se zajedno Svetlana Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša. Godinu dana kasnije, Ceca je prepjevala ovu pjesmu, koja je tek onda postala hit.

Za Dajaninu pjesmu "Pusti me", Karleuša i Ceca su opet zapjevale zajedno. Za album koji je bivša misica snimila 1995. godine, Jelena je opet bila u ulozi pratećeg vokala.

Dajana - Pusti me
Izvor: YouTube/Slobodan Prijović

Leontina Vukomanović jedna je od najpoznatijih pjevačica pop muzike. Proslavila se devedesetih godina, a neki od njenih najvećih hitova bili su "Sreda", "Crno, pa se ne vidi" i "Kad prave ljubavi ginu".

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Međutim, Vukomanovićeva je poznata i kao izvrstan prateći vokal, a njen glas se može čuti na albumima Mire Škorić - "U službi ljubavi" i Vesne Zmijanac - "Ni majka ni žena".

Vesna Zmijanac - Ni majka ni žena
Izvor: Youtube/Vesna Zmijanac


Aleksandra Radović važi za odličnu pjevačicu i pedagoga, a pojavila se početkom dvijehiljaditih godina hit-pjesmama "Kao so u moru" i "Ako nikada".

Jedna je od najtraženijih pjevačica koje pjevaju prateće, a njene saradnje sa Jelenom Karleušom na albumu "Magija" i Cecom na ploči "Gore od ljubavi" bile su i te kako plodonosne.

Ivana Peters bila je članica grupe Tap 011, nakon koje je osnovala sastav Negativ. Mnogi smatraju Ivanu jednom od najboljih pjevačica u Srbiji, pa ne čudi što je jedan od najzauzetijih bek-vokala. Interesantno je da je, kako su mediji prenosili, ovu uslugu naplatila čak 10.000 evra i to Luni Đogani za numeru "Deveti krug".

Luna Đogani - deveti krug
Izvor: YouTube/music vibe