Showtime

"Niko nije primetio da je to nemoguće": Glumac posle 25 godina otkrio grešku u filmu "Lajanje na zvezde"

Autor Dragana Tomašević

Kultni film "Lajanje na zvezde" krije grešku s "nobelovcem od 35 godina"

Izvor: YouTube/Domaci Filmovi i Serije

Film "Lajanje na zvezde", priča o srednjoškolcima i njihovim profesorima, prvim ljubavima i urnebesnim situacijama, brzo je pronašao put do publike i danas važi za jednu od najlepših i najpopularnijih domaćih komedija.

Radnja se odvija početkom šesdesetih godina u u jednoj gimnaziji u izmišljenom mestu Moravski Karlovci. Takođe, radnja filma prati i maturante na ekskurziji.

U filmu su igrali Nikola Đuričko, Dragan Mićanović, Dragan Gagi Jovanović... i Tihomir Stanić, koji je igrao našeg nobelovca Ivu Andrića. U jednom intervjuu, Tihomir Stanić je otkrao da se u filmu potkrala greška koja se tiče baš njegovog lika...

Izvor: Tiktook/@radio_televizija_srbije

"Kad je sniman film 'Lajanje na zvezde' ja sam imao 35 – 36 godina i izgledam kao balavac. Andrić je dobio Nobelovu nagradu sa 69 godina. U tom filmu ja se pojavljujem kao klinac i u toj sceni kažu: 'Evo ga naš nobelovac'. Niko nije primetio da je to nemoguće i netačno. Sada to može da se vidi“, rekao je slavni glumac za RTS.

Film 'Lajanje na zvezde' snimljen je 1998. godine, a prati poslednje gimnazijalske dane maturanata Karlovačke gimnazije, koje su tumačili Dragan Mićanović, Nikola Đuričko, Isidora Minić, Nataša Tapušković…