VIDEO

RUŠKA ŽESTOKO ISPROZIVALA VODITELJE ZBOG AKCENTOVANJA: Ne mogu da me ubede! Zna se kako se govori! IMITIRALA IH (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Rušku Jakić žestoko je oplela po današnjim voditeljima i njihovom akcentovanju određenih reči poput - Jugoslavija, Kosovo i Metohija, kompozitor, televizija itd.

Izvor: Kurir TV printscreen

Voditeljka Ruška Jakšić i režiser muzičkih spotova Dejan Milićević bili su gosti "Pulsa Bara" na Kurir televiziji, gde su komentarisali današnje voditelje.

"Vi novinari ste krivi za sve ovo što se dešava na našem nebu. Vama je najvažnije da se na naslovnoj strani vidi guza i ko je polu-go i ko se valjao na krevetu sa ovim ili onim", započela je Ruška Jakić, a potom je žestoko nastavila:

"Ja sam odrasla u jednom drugom vremenu. Školovala se prvo u "Politici", a onda na RTS-u kod Baneta Vukašinovića, koji mi je promenio karijeru, a ja došla da izreklamiram časopois. On mi je rekao: 'Imaš glas, stas i harizmu i da treba da se baviš televizijom'. Da bi se bavila televizijom, ja sam kod njena učila zanat. Pevo sam išla kod čuvene spikerke Donke Špiček, gde sam 6 meseci učila da govorim pravilno".

Nedavno se digla bura u javnosti nakon što je voditeljka jednog kviza ispravila takmičara zbog akcenta, a voditelj "Pulsa Bara" Ivan Gajić postavio je pitanje Ruški kako se pravilno akcentuje.

"Danas kad slušam, čak i nekoga ko vodi dnevnik, ja ga ništa ne razumem, kojom brzinom, kao da mu neko vetar u leđa gura, ništa se ne razume. Treba govoriti glasno i jasno. Sad se pojavila nova moda - 'dobar dan, ovo je televizija, a vi ste kompozitor'. Niko nema lektora. Niko nije zadužen za dikciju. Kosovo i Metohija se ispravno kaže. Od kad je sveta i veka. Ti novokomponovani ne mogu da me ubede u njihove akcente", poručila je Ruška Jakić.

Pogledajte kako je imitirala voditelje i njihovo akcentovanje:

Tagovi