Lifestyle

PIJEM MOKRAĆU, UŠMRKAVAM JE I KORISTIM KAO KAPI ZA OČI: Žena šokirala izjavom, ali tvrdi da je izlečila mnoge bolesti!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ona je prezadovoljna neobičnom metodom, ali ipak ne sme da kaže dečku šta radi!

Izvor: YouTube/Screenshot/Mama Natural

Kada ujutru ustane, 32-godišnja Grejs Džouns prvo urinira u posudu, a zatim ostavi da mokraća malo odstoji, kako bi je kasnije namazala na lice. Ona ne iskoristi sav urin za nanošenje na lice, pa ostatak – popije.

Ova praksa mnogima zvuči gadno, a reč je o tradicionalnoj holističkoj metodi lečenja urinom, urinoterapiji, koju pak lekari ne preporučuju jer ne postoje dokazi da konzumiranje mokraće zaista dobro utiče na zdravlje.

"Urin pijem, ušmrkavam, stavljam ga u oči kao kapi i trljam po koži celog tela. Ujutro mokrim u posudu i odmah to popijem. Tokom dana piškim u posudu i čuvam urin jer su tada lekoviti sastojci još lekovitiji. Trudim se da mokraću ne pijem uveče jer mi previše diže energiju i ne mogu da zaspim", kaže Grejs o svojoj praksi, koju nije smela da otkrije svom partneru. 

Ova mlada žena je o urinoterapiji čula na društvenim mrežama i odlučila da je isproba, a tvrdi da joj je to pomoglo kod čitavog niza zdravstvenih problema. Na primer, sada joj više ne trebaju lekovi za pritisak, koža joj je mnogo zdravija, kao i kosa, a i smršala je 13,5 kilograma.

"Više nisam depresivna ni anksiozna. Prvo sam bila skeptična i trebalo mi je neko vreme da pređem preko predrasuda. Ukus je slankast, sličan maslacu, a sve zavisi od toga šta ste jeli i kako se osećate", objasnila je Grejs.

O svojoj neobičnoj praksi, Džounsova je razgovara sa porodicom i prijateljima, koji su joj mahom govorili da je "luda" i da će "upropastiti zdravlje jer se radi o sastojcima koje izbacujemo iz tela". Međutim, dečku još uvek nije smogla snage da kaže jer se plaši njegove reakcije.