Sjajno!

JAPANKE IMAJU SAVRŠENU KOŽU, TAJNA JE U NAČINU UMIVANJA: Sada su otkrile trik zbog kojeg nemaju bore, ni mitisere

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Specijalan način umivanja je zaslužan za njihov savršen ten, a evo koliko često se preporučuje.

Izvor: YouTube/Screenshot/kimdao

Znate li kako Kineskinje i Japanke imaju lijepu kožu, bez proširenih pora, mitisera, pa čak i bora? To je zato što imaju poseban jutarnji ritual. Žene iz Japana koriste ovu tehniku bar četiri puta nedeljno i lice im je savršeno! Probajte je i vi!

Kako kažu, ovaj specifičan način umivanja im pomaže da zadrže blistav ten i očiste lice od nečistoća i nesvršenosti. Tehnika umivanja traje otprilike 10 minuta, a podijeljena je u tri vremenske faze:

  1. faza od 4 minuta
  2. faza pd 2 minuta
  3. faza od 4 minuta

Prvo nanosite ulje na lice, možete koristiti jojobino ili ricinusovo i utrljavate ga četiri minuta u lice. Na ovaj način ćete omekšati površinski sloj kože i tako pospiješiti čišćenje pora i izvlačenje toksina iz njih.

Sledeći korak traje dva minuta, što je vrijeme koliko ćete čistiti kožu sredstvom za čišćenje lica -  stručnjaci više preporučuju kremasta sredstva u odnosu ne raznorazne pjene i gelove koji su u poslednje vrijeme popularni, jer ne isušuju kožu toliko. Nježnim pokretima očistite lice.

Posljednja faza koja traje četiri minuta jeste ispiranje. Dva minuta ispirate lice toplom vodom, a zatim još dva hladnom. Topla voda će isprati višak ulja s kože i povećati protok krvi na površini, dok će hladna voda bolje zatvoriti pore.

I to je cijela filozofija! Probajte, žene iz Japana se kunu u efikasnost ove metode.

Tagovi