Lifestyle

PROBLEM BUĐI NA ZIDOVIMA REŠILA NA NEOČEKIVAN NAČIN: Niko ne veruje da je to ista soba, a ona se pita da li je pogrešila

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Šta vi mislite, da li je ovo odlična ideja?

Izvor: Facebook/Screenshot/Uređenje doma/Privatna arhiva

Tokom hladnih meseci nije retkost da se u stanovima i kućama sa lošom izolacijom stvaraju naslage buđi. Najčešće ćete ih videti u uglovima gde je slabija cirkulacija vazduha, pa samim tim i veća koncentracija vlage, kao i iznad prozora. 

Buđ na zidovima je problem koji nije samo estetske prirode, osim ružnih fleka, bakterije i gljivice ubrzavaju propadanje stana i uzrokuju brojne zdravstvene probleme, poput astme, bronhitisa, alergija i reumatskih tegoba.

Sa ovim problemom suočila se i jedna korisnica društvenih mreža, a problem je rešila na krajnje neočekivan način. Iako je jedino dugotrajno rešenje za ovaj problem nova izolacija zidova, budući da je zima i da je takav poduhvat u ovom trenutku preobiman za njenu porodicu, odabrala je privremenu soluciju.

Uz pomoć kupovnog premaza, rešila se gljivica i buđi, a sa "problematičnim" zidom je učinila nešto potpuno neočekivano! Prekrečila ga je u crnu boju. 

Slike pre i posle popravki je objavila u Facebook grupi posvećenoj uređenju doma, pogledajte kako je soba izgledala...

Neverovatno, ali ova boja je dala sasvim novi, moderan "šmek" prostoriji, a fleke su nestale! Ipak, korisnica ove društvene mreže je sa drugim članovima grupe podelila neodumicu što se boje tiče...

"Da li sam pogrešila?", pitala je na Facebook-u.

Osim što su izrazili nevericu da je reč o istoj prostoriji, njeni prijatelji i pratioci su joj čestitali na smelom izboru rekavši da soba sada  izgleda šik i trendi kao kao iz časopisa.

Neki su istakli i da je odabrala najbolje rešenje za buđ, jer da je probala sa izbeljivačem - što mnogi savetuju u ovoj situaciji, grdno bi pogrešila, budući da ova tečnost samo nakratko zaustavlja buđ. Posledice su još gore nego pre tretmana, ističu. Crna boja, iako nije trajno rešenje, najbolje je "prelazno", smatraju.

Tagovi