Treba li da brinete

SMRDE VAM RUPICE NA UŠIMA? Evo da li je to normalno!

Autor Nataša Petrović Izvor mondo.rs

Evo zašto vam smrde rupice na ušima!

Izvor: Guliver/Getty Images/MadKruben

Ukoliko imate probušene uši, sigurno ste nekad, prilikom menjanja minđuša, osetili neprijatan miris koji se širi iz rupica na ušima.

Ovaj miris se ne oseća toliko jako u smislu da će to namirisati i neko pored koga prođete, ali vi definitivno možete da ga osetite. Pored toga, u rupicama probušenih ušiju se ponekad stvara i sivkasta mrljica, a evo o čemu je reč i da li je sve to normalno.

S obzirom na to da se koža konstantno obnavlja i menjaju se ćelije mrtve kože, a na ovom mestu ih je teško skinuti, dolazi do nagomilavanja mrtvih ćelija i ulja.

Ovaj miris jači je kod onih kojima su uši sveže probušene jer telo još uvek reaguje na tu novinu, ali se oseća i kod onih koji već godinama ili decenijama imaju probušene uši.

Manja verovatnoća je da se mrtve ćelije kože i ulja nakupe kod osoba koje nikada ne skidaju minđuše ili imaju istegnutu ušnu resicu.

U svakom slučaju, ako želite da se rešite ovog neprijatnog mirisa, sve što treba da uradite je da izvadite minđuše, pažljivo ih očistite, a zatim očistite i rupicu na uhu, najbolje alkoholom.

Tagovi