Lifestyle

ANA JE ZA ČETIRI MESECA SMRŠALA 15 KILOGRAMA: Izgleda bolje nego ikad, a nije držala dijetu

Autor Nataša Petrović Izvor mondo.rs

U 35. godini života i posle tri porođaja, ova žena izgleda bolje nego ikad i dokaz je da je sve moguće!

Izvor: Instagram/Screenshot/bluebirdkisses

Majka troje dece, Ana-Marija Klis iz Toronta odlučila je da želi da smrša, a već četiri meseca kasnije izgleda drastično drugačije.

Njen motiv za mršavljenje nije bio samo izgled, već je primetila da nema dovoljno energije da prati svoje troje dece.

"U trećoj trudnoći sam se ugojila 36 kilograma i odjednom sam, prvi put u životu, imala više od 90 kilograma. Ugojila sam se u sve tri trudnoće i zapravo nikada nisam skinula taj višak. Shvatila sam da nisam srećna i da nema više izgovora, da želim da živim dug i srećan život, da budem jaka za svoje dečaka i da sebe postavim kao prioritet, takođe", kaže ona.

Za četiri meseca uspela je da smrša čak 15 kilograma i na to je neverovatno ponosna.

"Ko bi rekao da ću u najboljoj formi biti u 35. godini, sa troje dece", zadovoljno kaže Ana-Marija.

Ona nije držala dijetu, a evo kako je uspela da smrša za tako kratko vreme.

Na svom blogu BluebirdKisses istakla je da se nije pridržavala nikakve dijete jer je ranije shvatila da tako nešto nije održivo. Umesto toga je pratila 90/10 pravilo – 90 odsto vremena je jela zdravu hranu, a u tih preostalih 10 odsto je dozvoljavala sebi da uživa u omiljenim namirnicama, kakve god da su one.

"Nisam izbacila ugljene hidrate, zamenila sam beli hleb integralnim. Beli šećer sam zamenila javorovim sirupom, puter maslinovim uljem. Naterala sam sebe da pojedem jednu veliku salatu... svakog dana".

Kada izađe negde sa društvom, u restoranu je prvo poručivala veliku salatu koju bi pojela, kako ne bi imala "mnogo mesta" za čizburgere ili nešto slično.

Njen trik je takođe da uz svaki obrok unosi pomalo proteina, kao i da jede puno voća i povrća.

Pored toga što je vodila računa o ishrani, Ana je počela i da trči.

"To je sada deo mog života. Ali, najveći izazov je promeniti način razmišljanja. Kroz taj proces sam shvatila da sam sada zadovoljna sobom i mislim da time deci dajem dobar primer".

Osim toga, Ana-Marija tri puta nedeljno kod kuće radi vežbe otpora, po 28 minuta, a trči tri do četiri puta nedeljno.

Za sve koji žele da smršaju, ima jedan savet: "Najvažnije je da to uradite za sebe, ne samo za vagu. Nemojte da vam to bude jedini cilj. Posmatrajte to kao maraton. Preduzmite korake koje treba da biste došli do kraja i ne razmišljajte o tome koliko vam vremena za to treba. Pre nego što i shvatite, to će postati vaš novi način života, imaćete novu energiju i obećavam da je vredno truda", ohrabruje Ana.

Poslušajte i šta kaže nutricionistkinja o popularnim dijetama: