Lifestyle

Najjednostavniji recept za omiljenu italijansku pastu!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Samo TRI sastojka su vam potrebna za recept koji Italijani obožavaju!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/AlexPro9500

Ovaj veoma jednostavni recept sastavni je deo italijanske kuhinje već decenijama, uglavnom zbog lako dostupnih sastojaka, koji pritom imaju i dug rok trajanja.

"Kačo e pepe" (cacio e pepe) znači doslovno "sir i biber", i ova testenina je veoma ukusan, pikantan prilog, ili lagana večera uz salatu.

Osnovni sastojci su samo biber, parmezan i testenina, ali naravno da su vam potrebni i voda i so kako biste obarili testeninu. Tradicionalno se priprema sa špagetima, ali možete iskoristiti oblik testenine po svom izboru.

Sastojci:

400 grama suve testenine
50 grama parmezana
Crni biber

Priprema:

Testeninu obarite u posoljenoj vodi prema uputstvu s pakovanja. Parmezan izrendajte sitno, ili samo sipajte u veću činiju ako ste kupili već narendani. Kada je pasta skuvana "al dente", prebacite je u činiju za serviranje sa parmezanom, i dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala - ta voda sadrži skrob, i zajedno sa otopljenim parmezanom napraviće sos. Dobro začinite sveže mlevenim crnim biberom i servirajte toplo.

Isprobajte osnovni recept, a "kačo e pepe" pastu možete nadograditi i prilagoditi svom ukusu. Iako bi se Italijani "mrštili", slobodno dodajte pavlaku za kuvanje ako želite kremastiji ukus, ljutu tucanu papriku ako volite pikantno, kockice šunke ili pršute, svežu rukolu…

Tagovi