Lifestyle

Ako želite da se ofarbate kod kuće, pročitajte ove savete!

Autor mondo.me Izvor Cosmopolitan.rs

Evo nekoliko saveta za uspešnije farbanje kod kuće!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/puhhha

Ako želite da osvežite izgled kose ili prekrijete sede, možda vam je palo na pamet da se ofarbate sami u danima kada ne možete kod frizera.

Postoje farbe za kućnu upotrebu, kakve možete kupiti u svakoj drogeriji, i profesionalne farbe koje se kupuju u radnjama sa frizerskom opremom. Ako odlučite da se ofarbate u "kućnoj radinosti" jer ne možete u salon, pazite jer farbe često sadrže soli teških metala, kao i visoku koncentraciju hidrogena, što može oštetiti kosu.

Dobro pogledajte uputstvo, naročito "pre i posle" fotografije, jer ne garantuje slika na omotaču kako će baš vaša kosa ispasti nakon farbanja - to zavisi od količine sedih, prirodne boje, pigmenta, prethodnog tretiranja…

Važno je da u potpunosti ispratite uputstvo sa pakovanja. Mešajte boju u plastičnoj ili keramičkoj posudi, strogo se pridržavajte vremena koje je preporučeno i pravilnog načina mešanja sastojaka farbe i njihovog odnosa.

Kosu razdvajajte na manje celine, tako će vam biti lakše da znate koji ste deo pokrili. Kada ste pokrili koren, razmažite boju još malo rukama u rukavicama, a višak farbe utrljajte u ostatak kose.

Farbu po isteku vremena isperite najpre vodom, potom šamponom, i nanesite balzam ili pakovanje za negu.

Ako niste sigurni da želite da se upustite u farbanje kod kuće, postoje razni sprejevi, puderi ili jednostavna sredstva za privremeno pokrivanje izrastka.

Do sledeće posete frizeru, nabavite proteinsku masku, nanesite je na kosu i umotajte u vruć, vlažan peškir. Hidratantne maske možete naneti uveče na suvu kosu, zamotati je u peškir a posle isprati ujutru, piše Cosmopolitan.

Tagovi