TEST

100 dana sam jeo sladoled, slatkiše i pio viski: Posle toga nisam prepoznao svoje telo, uradio sam krvnu sliku

Autor Tamara Veličković

Fitnes bloger je uspeo da izgubi 15 kg, ali nikome ne preporučuje ponavljanje izazova.

Izvor: Instagram/slowisdead

Entoni Hauard Krou, 32-godišnji fitnes blog iz SAD, odlučio je da na sebi isproba neobičan eksperiment. Entoni se pitao da li može da smrša bez zdrave ishrane, ali da održava dnevni kalorijski deficit. Došao je na ideju da 100 dana jede samo sladoled, slatkiše i pije alkohol.

Svakog dana, Entoni je unosio oko 2.700 kalorija dnevno: 2.000 kalorija od sladoleda, 500 od slatkiša i oko 200 od viskija. Možda mislite da je ovo dijeta iz snova, ali tako monotona dijeta od 100 dana je Entoniju u jednom trenutku postala pravo mučenje. Priznao je da su mu ovo bili najgori meseci u životu.

"Ova dijeta je, bez sumnje, bila najstrašnija dijetalna avantura u koju sam se ikad upustio", rekao je bloger koji je jedva bio na polovini projekta kada je počeo da gubi interesovanje za sve.

Izvor: Instagram/slowisdead

Prestao je da ide u teretanu tokom poslednjeg meseca dijete.

"Bio sam neraspoložen i bilo mi je neprijatno da budem tamo. Odlučio sam da jedem samo sladoled 100 dana da pokažem da nije važno šta jedete ako želite da smršate. Važno je samo da broj kalorija koje unosite ne prelazi broj kalorija koje sagorevate", rekao je Entoni.

Kao rezultat ovog testa, težina blogera je sa 87 kg pala na 72,5 kg za 100 dana. Na kraju izazova, uradio je krvnu sliku i otkrio da su mu nivoi holesterola i lipida u krvi pali. Ipak, Entoni priznaje da mu dijeta nije bila laka jer je na kraju izazova počeo brzo da se umara, stalno je želeo da spava, bio je loše raspoložen, a čak je i odustao od treninga.

"Osetio sam i da nema libida, nema energije", rekao je Entoni i istakao da nikome ne preporučuje ponavljanje ovog testa.