Lifestyle

Nadgrobni spomenik koji žene obožavaju zbog... pa, znate već: Ako vam ispuni želju, morate mu doneti samo jednu stvar

Autor Jelena Sitarica

Veruje se da donosi sreću ženama koje žele da postanu majke.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ne prođe dan, a da se na TikToku ne pojavi neki novi ludi video sa "običajima", verovanjima i navikama koji često prelaze sve granice pristojnosti. Međutim, snimak koji se poslednjih dana vrti na svim mrežama definitivni je rekorder kada je reč o bizarnom. 

Reč je o nadgrobnom spomeniku Viktoru Noaru ili Viktoru Bleku kako su ga neki "prekrstili", koji se nalazi na Cimetière du Père-Lachaise, najvećem groblju u Parizu, i koji je veoma popularan među ženama. 

Ko je bio Viktor?

Ovaj mladi novinar "Maseljeze" tragično je preminuo kada je imao samo 21 godinu. Njega je ubio princ Pjer Bonaparta, rođak cara Napoleona III. No, ubistvo mladića pokrenulo je revoluciju i nateralo ljude da se ujedine, a na sahrani je prisustvovalo preko 100.000 ljudi.

Čuveni francuski skultor Žul Dalu bio je zadužen za izradu spomenika, a svaki aspekt skulpture je pažljivo obrađen, od finih detalja njegove kose i suptilnih nabora na cipelama do zamršenih linija urezanih na njegovom licu.

Izvor: printscreen/TikTok/blue_bardot

Pored navedenog, umetnik se posebno zadržao na jednom detalju na Noarovoj bronzanoj statui - upadljivoj "izbočini" na pantalonama.

Simbol sreće

I upravo tu dolazimo do onog bizarnog dela. Priča o izbočini na statui se daleko proširila, stvarajući pometnju. Žene su počele da hrle na groblje da to vide. Spomenik je na kraju postao simbol se*sualne sreće i plodnosti.

Izvor: printscreen/TikTok/blue_bardot

Danas, žene iz celog sveta dolaze do spomenika, ljube ga, miluju i... pa znate već (što se vidi i po samoj skulpturi), a navodno, postoji samo jedno nepisano "pravilo". 

Ukoliko vam Viktor zaista pomogne da nakon toga ostanete sa partnerom u drugom stanju, treba da se vratite i da mu u šešir ubacite cveće

Izvor: printscreen/TikTok/blue_bardot

Interesantno je da se kraj spomenika često mogu videti čak i slike beba koje su rođene zahvaljujući Viktorovoj sreći.