Lifestyle

Više prozora u vašem potkrovlju

Autor Mirela Ljumić

Dodavanje nekoliko krovnih prozora je najbrži način da vidno poboljšate osjećaj otvorenosti u svom domu. Sa Tondach krovnim prozorima možete dodatno otvoriti vaše mjesto pod krovom i tako zaista personalizovali svoj prostor.

Izvor: RAFAL KLIMCZYK/FOTOMETRO.PL

Postoji rješenje za svaku potrebu, bilo da je u pitanju horizontalno postavljanje jednog krovnog prozora pored drugog, ili je pak uspravno postavljanje, takoreći, jednog prozora iznad drugog. Sa kombinovanim opšavima za krovneprozore ne postoje granice. Vi birate koji broj i na koji način ćete slagati prozore na krovu. 

Za još više dnevne svjetlosti i fantastičan pogled koji seže čitavom kosinom potkrovlja! Koju god kombinaciju imate na umu, svoje snove možete pretvoriti u stvarnost. Tondach krovni prozori nude rješenje jer u svom širokom asortimanu sadrže modele različitih karakteristika i dimenzija, kao i kombinovane opšave za njih.

Vertikalno postavljanje prozora

Za uske prostorije, kao što je prostor iznad stepenica, Tonach nudi rješenje. Kombinovani opšavi koji na jednostavan i efektivan način povezuju dva prozora uspravno tu su da ponude rješenje slaganja u kolonu. Na taj način uske prostorije i hodnici tik ispod krova dobiće prijeko potrebnu prirodnu svjetlost. 

München, 9.12.2013 / Foto: Robert Haas Thema: Wohnungen im Joseph-Pschorr-Haus Achtung: Einige Aufnahmen müßen von den Eigentümern freigegeben werden - bitte mit Alfred Dürr Rücksprache halten.
Izvor: Robert Haas/Robert Haas

Velika potkrovlja traže i veću osvetljenost

Da li želite da i vaše potkrovlje ima impresivan pogled? Efektivan i praktičan način da to postignete jeste da krovne prozore rasporedite u dva reda i to u zbijenoj formi. Ako četiri ili više prozora postavite tako da čine jednu cjelinu, dobićete ne samo više svjetlosti u prostorijama ispod krova, već i vizualno povećanje samog potkrovlja. Sada kada ste se odlučili za postavljanja većeg broja prozora, sobu možete organizovati tako da služi različitim namjenama. Odličan prostor za dnevne aktivnosti, a namjena im može biti i kancelarijska. Takođe, svi Tondach prozori su spremni za dodavanje spoljašnjih tendi i roletni kao i unutrašnjih zastora. Zato ne morate da brinete o temperaturi ili pak prekomjernom svjetlu u ranim jutarnjim satima. Dodavanjem četiri krovna prozora stvara se prirodni centralno mjesto potkrovlja i doprinosi se optimalnom protoku vazduha i osjećaju otvorenosti.

Izbor je na vama

Sada kada smo vam predočili sve benefite postavljanja niza prozora i kombinovanih opšava koji to omogućavaju – na vama je da se odlučite za broj i raspored koji vam najviše odgovara. Za svaki plan i raspored potkrovlja postoji rješenje koje će se najbolje uklopiti. Kombinovani opšavi istovremeno daju mogućnost postavljanja krovnih prozora u redove i kolone, a sa druge strane daju maksimalnu zaštitu od padavina i vjetra. Posebnu čar potkrovljima sa gusto raspoređenim prozorima i svjetlarnicima daje osjećaj otvorenosti i kontakta sa prirodom i sunčevim svjetlom. 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Menadžera prodaje za Crnu Goru, Peka Savića +382 67 256 780, ili putem e-mail-a: peko.savic@wienerberger.com