Lifestyle

Krovni prozori – različiti modeli za različite prostorije

Autor Mirela Ljumić

Ko kaže da su prozori samo za zidove? Ako tražite pametan način da dodate više prirodnog svjetla u svom domu, rješenje bi moglo biti tačno iznad vaše glave.

Izvor: PROMO

Poznato je da prozori postavljeni na kose krovove propuštaju više vazduha od vertikalnih što je odlično ako želite da svom potkrovlju dodate dnevno svjetlo, svjež vazduh i mračni tavan učinite pogodnim za život.

Kada je u pitanju odabir krovnog prozora, onda treba da obratite pažnju i na prostoriju u kojoj se on postavlja. U nastavku teksta vam dajemo ideje, kao i savjete za lakši odabir.

Svaka prostorija ima svoju glavnu namjenu, pa shodno s njom odaberite i model krovnog prozora.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Menadžera prodaje za Crnu Goru, Peka Savića +382 67 256 780, ili putem e-mail-a: peko.savic@wienerberger.com

Dnevna soba i krovni prozori koji se uklapaju u željeni stil

Dizajn i završna obrada su obično najvažniji faktori kada je u pitanju izbor savršenih krovnih prozora za središte naših domova. Dnevna soba nije samo mjesto gdje provodite većinu svog vremena, već i lice koje vaš dom pokazuje spoljnom svijetu. Srećom, Tondach krovni prozori dolaze u nekoliko funkcionalnih i stilskih završnih obrada. Volite minimalistički izgled?

Monohtomatski ambijent ispod krova može biti oplemenjen krovnim prozorima čiji okviri imaju završnu obradu sa bijelim ekološkim premazom. Više ste ljubitelj tradicionalnog izgleda i tonova koji se sreću u prirodi? Onda su krovni prozori sa drvenim oknima sa bezbojnim zaštitnim premazom idealni za vas.

Kuhinja u potkrovlju – i pogled i ventilacija!

Uređenje potkrovlja sa sobom nosi nekoliko nedoumica – koja izolacija je najbolja, gdje ugraditi krovne prozore, kako organizovati namještaj i mnoge druge. Ali sa potkrovljem kao nesvakidašnjim prostorom pored početnih nedoumica, na kraju dobijate jedinstven i efektan prostor za život! Dobra izolacija vam pomaže u sprečavanju pojave buđi na zidovima. Ali pored dobre izolacije mora postojati i dobra ventilacija potkrovlja. U našoj ponudi postoje i krovni prozori posebno osmišljeni i modernizovani kako bi odgovarali uslovima potrebnim za kuhinje i kupatila u potkrovlju. U pitanju je Tondach SmartPro linija pametnih prozora sa automatskom ventilaciju VP40. Ona omogućava održavanje zdrave mikro klime i čuvanje energije. VP 40 ulaz obezbjeđuje optimalnu količinu vazduha bez obzira na spoljne razlike pritiska ili udare vjetra. Sve karakteristike SmartPro krovnog prozora pogledajte OVDJE.

Izvor: PROMO

Kupatilo ispod kosina – izazov koji ćete obožavati

Kao što smo pomenuli, kuhinje i kupatila su prostori sa povećanom vlagom. Osim što je u kupatilu povećana koncetracija pare, u većini slučajeva su kupatila i prostorije manje kvadrature. Da u maloj zapremini prostora izbjegnemo vlažan vazduh koji se zadržava i dovodi do loše atmosfere u zatvorenom i da izbjegnemo stvaranje kondenza, PVC krovni prozori sa optimalnom ventilacijom su praktičan izbor. Automatsko podešavanje ventilacije kao i okviri koji su otporni na kondenz, predstavljaju vrhunsko rješenje za toalete u potkrovlju.

Spavaća soba sa dobrom zvučnom izolacijom

Spavaće sobe moraju da zadovolje njihovu primarnu funkciju, da vam pruže najbolje uslove za spavanje i odmor. Svakako da udoban krevet i mir najviše utiču na to. Jedan od faktora za dobro spavanje jeste i tišina koja nam pomaže da se opustimo i zaspimo. Zato kada birate krovne prozore za spavaću sobu, obratite pažnju i na njegovu akustičnu izolaciju!