Lifestyle

JEDNA VOĆKA RJEŠAVA "100 PROBLEMA": Za malo para i bez otrovne hemije očistite NAJUPORNIJE FLEKE u svakom kutku doma!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Limun je apsolutni car u svemu, a evo kako da uz pomoć njega očistite dom!

Izvor: Youtube/Screenshot/Clean My Space

Ako je jedna voćka univerzalna pomoća za zdravlje i kuću, onda je to limun. Osim što je bogat vitaminom C i obiluje brojnim hranljivim sastojcima koji su odlični u borbi protiv prehlade i gripa, takođe je i desna ruka u čišćenju kuće.

Evo kako i gde da iskrostite benefite limuna i na potpuno prirodan način, bez ikakvih hemikalija očistite skoro svaki kutak u vašem domu, od kupatila, kuhinje, preko rerne i frižidera.

Jedna mama na svom TikTok profilu redovno kači zanimljive i korisne trikove za čišćenje kuće, a ova dva sa limunom su oduševila mnoge domaćice. Prvi pokazuje kako da na brz i prirodan način očistite zagorelu rernu u kojoj su zalutali djelovi hrane prilikom pečenja.

U metalnu posudu isjeckajte limun na polovine i dodajte vodu, a zatim ubacite u rernu. Podesite temperaturu na 200 do 220 stepeni Celzijusa na 20 minuta do pola sata. Nakon što izvadite posudu, sačekajte malo da se voda i limun ohlade, a zatim potopite frotirsku krpu i nježnim pokretima počnite da trljate zaprljane delove rerne. Em što brzo skida naslage nečistoće, em daje osvežavajući miris. Probajte!

Takođe, ukoliko posjedujete ketler, mogli ste da primjetite kako se nakon više korišćenja u njemu skuplja kamenac. Upravo tu stupa limun na scenu! Isjecite ga na kriške i prokuvajte u ketleru i videćete kako će za tren oka da bude sjajan i čist.  Takođe, još jedan odličan način da unesete malo svježine u vaš frižider jeste da unutra stavite par kriški limuna. On će na  taj način "upiti" sve neprijatne mirise iz hrane. Pogledajte video: