Lifestyle

IMAO TAČKU NA NOSU, DOKTOR REKAO DA JE OD SUNCA: Dijagnoza koju je dobio je ŠOKANTNA, ne zna se da li će mu OTPASTI

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Muškarac imao tačku na nosu, doktori ga poslali kući - sad ima nekrozu tkiva!

Izvor: Shutterstock

Njemac kojem su doktori rekli da ima opekotine od Sunca mogao bi da ostane bez nosa u jednom od šokantnijih slučajeva koji su završili u medijima u poslednjih nekoliko mjeseci. Neimenovani muškarac iz Njemačke, koji ima 40 godina, otišao je kod ljekara nakon što mu se na nosu pojavila crvena tačka. Rečeno mu je da je u pitanju previše izlaganja Suncu i poslat je kući. Ali nakon nekoliko dana, fleka na nosu počela je da menja boju u crnu i da se širi.

Njemac se vratio kod ljekara, gdje je dobio nekoliko šokantnih dijagnoza. Utvrđeno je da ima majmunske boginje, jer su mu se u međuvremenu pojavile i rane po tijelu, ali i prvi put su mu urađeni testovi na polno prenosive bolesti. Utvrđeno je da ima i sidu i sifilis, a ljekarima je rekao da se nikada u životu nije testirao na prisustvo ovih bolesti.

Antivirusni ljekovi dali su rezultate u liječenju promjena na koži, ali nisu bili posebno djelotvorni kada je u pitanju oštećenje tkiva nosa.

Pacijent je, prema pisanju njemačkih medija, imao toliko odmakao slučaj sifilisa i bio je imunokompromitovan, da je njegovo tijelo bilo podložno nekrozi odnosno odumiranju tkiva. Ljekari nisu saopštili dalji tok njegovog liječenja.

Njemačka je na trećem mjestu po broju slučajeva majmunskih boginja u svijetu, i trenutno ih ima skoro četiri hiljade. U Americi ih ima najviše, preko 12.000 dok je Španija druga sa skoro 6.000 slučajeva.