Lifestyle

ELIKSIR ZDRAVLJA SA TIBETA OD SAMO 3 SASTOJKA: Čisti krvne sudove, poboljšava krvnu sliku, a evo kako se pravi i uzima!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Saznajte kako se pravi tibetanski lek koji utiče na zdravlje celog organizma!

Izvor: Danita Delimont/Shutterstock.com

Ne samo što veoma efikasno čisti krvne sudove i arterije, stari tibetanski lek poboljšava krvnu sliku, štiti od srčanih bolesti i revitalizuje ceo organizam. Veruje se da je pronađen u budističkom manastiru na Tibetu, zapisan na glinenim pločicama, a evo šta vam je potrebno da ga napravite:

  • 300 grama belog luka
  • Kilogram limuna
  • Voda

Priprema:

Izrendajte luk i limun (zajedno sa korom), pa ih stavite u litar i po vode koja je prethodno proključala. Čim ubacite sastojke u vodu, smanjite vatru i ostavite da se krčka 14-15 minuta, e duće. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, a zatim ovaj domaći lek čuvajte u nekoj staklenoj tegli ili posudi.

Uzimajte svako jutro po 0,5dl pre doručka, u trajanju od 20 dana, a nakon toga napravite pauzu od deset dana. Nakon toga možete ponovo da uzimate lek još 20 dana ako se zdravstveno stanje nije poboljšalo, a posle toga bi trebalo da prestanete da uzimate ovaj lek.

Striktno se pridržavajte doze leka i pravite pauzu od deset dana između dva ciklusa, a nakon toga ne uzimate lek.

Zdrave osobe koje ovaj lek uzimaju kako bi poboljšale opšte zdravlje, mogu da ga konzumiraju jednom ili dvaput godišnje sa pauzama od šest meseci između.