Lifestyle

CAKE UZ KOJE ĆE MALI STAN DELOVATI VEĆE I LUKSUZNO: Dizajnerka enterijera ima sjajne savete, pogledajte! (FOTO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dizajnerka enterijera otkrila sjajne cake koje će pomoći da mali stan vizuelni izgleda veće.

Izvor: Instagram/Screenshot/citychicdecor

Nemaju svi mogućnosti da žive u velikim, luksuznim kućama i stanovima, ali to ne znači da ono što imamo ne možemo da uredimo tako da izgleda lepo i prijatno. Dizajnerka enterijera Čelsi Braun, koja ni sama ne živi u nekom preterano velikom stanu – njen dom ima 48 kvadratnih metara – otkrila je sjajne trikove pomoću kojih će mali prostor delovati veće.

Caka u koje se kune su dugačka ogledala koja pomažu da se prostor "otvori". I ne samo to, velika ogledala će u vaš dom uneti dašak luksuza, a ne moraju uopšte da budu skupa.

Većina ljudi kauč u dnevnoj sobi postavlja negde uza zid, ali Čelsi savetuje da ga postavite u centar dnevne sobe, tako da "pluta" nasred prostora – tako će biti mnogo praktičnije.

Na primer, ova dizajnerka enterijera kaže da joj je to što je sofu postavila u centar omogućilo da iza nje stavi mali trpezarijski (i radni) sto. To je doprinelo da ne izgleda kao da je sve samo u jednoj prostoriji, već da je prostor podeljen.

U stanu u kojem živi, ulazi se pravo u kuhinju, a da bi prostor izgledao veće, Čelsi je vrata prelepila tapetama u dezenu, koje se lako i skidaju ukoliko imate potrebu za tim.

Ukoliko živite u garsonjeri, recimo, dizajnerka savetuje da uložite u neki interesantan paravan kojim ćete pregraditi prostor i tako vizuelno stvoriti utisak da imate više prostorija. Ona je na ovaj način "odvojila" spavaću sobu od ostatka stana.

Osim toga, njen savet je da u jednom delu stana okačite slike, fotografije ili neke druge ukrase, kako bi to bio najupadljiviji deo prostora, a ukoliko imate niske plafone, možete da okačite nešto čak i na plafon – Čelsi je pokazala kako to izgleda.

Pogledajte fotografije njenog stana: