• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ovome ćemo se voziti u gradovima kroz koju godinu

Izvor mondo.rs

Seatov automobilski koncept predstavljen na sajmu mobilnih komunikacija

 Seat Minimo gradsko vozilo budućnosti MWC 2019 Izvor: Mondo/Marko Čavić

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg MWC sajma je 5G mobilna tehnologija, koja će ponuditi sveopštu povezanost. Pored telefona i drugih uređaja iz domena potrošačke elektronike, biće povezani i automobili.

Zbog toga na ovom sajmu u Barseloni svake godine se predstavlja sve više prevoznih sredstava.

Jedan od redovnih učesnika je i Seat, čije je središte udaljeno samo tridesetak kilometara od centra najvećeg katalonskog grada.

Ove godine najpoznatiji španski proizvođač automobila predstavio automobile povezane 5G mrežom, ali i jedan zanimljivi koncept pod imenom "minimo".

"Seat minimo" je električni četvorotočkaš, koji ima mjesta za vozača i putnika, ne suvozača, jer sjedi iza vozača. Dužinom od 2,5 metara i širinom od 1,24 metra, predstavlja idealno rješenje za probijanje kroz gradske gužve.

Minimo vozaču nudi moderni info-zabavni sistem, koji će preko 5G mreže biti povezan sa "svim i svačim". Tu je i opcija bežičnog punjenja telefona.

Kao što možete videti sa naših slika sa sajma, "minimo" ima velika leptir vrata, koja omogućavaju lakše ulaženje, odnosno izlaženje.

Seat je najavio da će ovaj četvorotočkaš moći jednim punjenjem da pređe oko 100 kilometara, kao i da će baterije moći da mijenjaju.

Pružaće i autonomnu vožnju četvrtog nivoa. Mogućnost samostalne vožnje omogućiće da "minimo" bude korišćen u servisima za deljenje automobila i to tako što bi do svojih klijenata dolazio potpuno autonomno.

Seat planira da "minimo" postane serijski model kroz dvije godine, tako da za sada o cijeni može samo da se nagađa. Pretpostavljamo da bi mogla da bude u rangu sa njegovih direktnim konkurentom, "renoom tvizi", koji u Francuskoj košta oko 8.000 eura.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA