• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ford fokus" najprodavaniji model 2012.

Dobra godina za "Ford".

 "Ford fokus" najprodavaniji model 2012.  Izvor: MONDO

Fokus" je bio najprodavaniji model na svijetu u 2012, pokazuju podaci kompanije "Polk" specijalizovane za analizu poslovanja automobilske industrije.

Prema statistici prodaje do kraja septembra, širom svijeta prodato je 737.865 "fokusa", tako da je "Ford" na dobrom putu da se i zvanično okiti titulom proizvođača najprodavanijeg automobila u godini za nama.

Ova kompanija već dvije godine uzastopno slavi i zbog sjajne prodaje u Americi, pošto na tom tržištu prodaje više od dva miliona vozila.

Osim "fokusa", model za ponos je i "fijesta", koja će po svoj prilici biti najprodavaniji model B segmenta tržišta, sa prodajom 560.061 primjerka do septembra 2012.

"Fordov" uspjeh u Americi i azijskim zemljama ipak ne prati i prodaja u Evropi, jer je kompanija bila primorana da zatvori dvije fabrike, u Sauthemptonu, gdje se proizvodio "tranzit" i u Genku u Belgiji, gdje se proizvodio model "mondeo".

Ipak, u "Fordu" smatraju da će ovi rezovi u Evropi, uz izlazak na tržište novih modela poput "ekosporta" i "edž krosovera", kao i potpuno novog "mustanga", označiti početak velikog povratka na evropsko tržište i donijeti profit i u ovom delu svijeta do 2015, prenosi "Auto ekspres".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA