Kultura

Muzika dua gitara Bulatović i Nikčević emitovana na BBC radiju

Autor mondo.me

U emisiji 'Essential Classics' engleskog nacionalnog radija BBC predstavljen je novi CD 'Peninsula” crnogorskog dua gitara koji je izdat 26. juna u izdanju poznate svjetske izdavačke kuće za klasičnu muziku “Naxos Records”.

Izvor: MONDO

Emisija se bavi klasičnim muzičarima i izvodjačima, kao i kompozitorima i njihovim novim djelima. Takodje, u njoj se promovišu najnovija izdanja velikih izdavačkih kuća kao što su EMI, Decca, Naxos,Deutche Gramphone…

U emisiji se govorilo o stvaralaštvu dvojice kompozitora i izvođača Nikčevića i Bulatovića a posle toga je emitovana kompozicija Darka Nikčevića, koja nosi isti naziv kao i najnoviji njihov CD“Peninsula”.

Crnogorskim kompozitorima i izvodjačima ukazana je velika čast što su se u emisiji našli u društvu najznačajnijih svjetskih kompozitora klasične muzike (Bach, Mozart, Beethoven, Grieg, Schubert, Verdi, Rossini, Chopin, Debussy, Vivaldi, Dvořák, itd.) i izvodjača (Martha Argerich, BBC Philharmonic, Royal Scottish National Orchestra, Chamber Orchestra of Europe, Orchestra and Chorus of the Royal Opera House, Los Angeles Chamber Orchestra, Czech Philharmonic Orchestra, itd.).

Čitavu emisiju možete poslušati na OVOM linku koji saljemo u nastavku, a predstavljanje CD-a Peninsula je od 13’40”.