• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzeji i galerije Podgorice građanima i posjetiocima nudi bogatu kulturnu ponudu (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

JU “Muzeji i galerije Podgorice” je institucija Glavnog grada koja se bavi valorizacijom kulturne baštine i promocijom likovne umjetnosti.

 muzeji podgorice Izvor: Glavni grad Podgorica

Osnovana je 8. aprila 1950. godine prvo kao sabirni centar za budući muzej, a od 1961. godine kao Zavičajni muzej. Integracijom sa Modernom galerijom i Galerijom Rista Stijovića 1974. godine, ova institucija postoji kao Muzeji i galerije Titograda, odnosno Podgorice.

"Muzej raspolaže sa bogatim fondovima istorijskog, arheološkog, kulturno-istorijskog i etnografskog materijala, predstavljenog kroz stalne postavke u izložbenom prostoru JU “Muzeji i galerije Podgorice” i Muzeju Marka Miljanova na Medunu, dok se izložbe i drugi umjetnički programi realizuju u Modernoj galeriji, Galeriji Art, Galeriji Risto Stijović i Kuslevovoj kući. U prethodne dvije godine realizovano je više infrastrukturnih projekata, te u cjelosti ili djelimično saniran izložbeni prostor, a sve u cilju unapređenja crnogorske vizuelne scene, vidljivosti novog stvaralaštva, podsticaja vizuelne produkcije i njenog razvoja", saopšteno je iz Glavnog grada.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE