• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reagovanje direktorice CNP-a: Pojedinima je važnije sređivanje drva za ogrijev od posla za koji su plaćeni

Autor Gordana Bojanić

Umjetnički ansambl Crnogorskog narodnog pozorišta uputio je nedavno javni apel za razrješenje umjetničkog direktora CNP Željka Sošića i poslovne direktorice Milice Tomović, nezadovoljni njihovim radom.

 Reagovanje direktorice CNP-a: Pojedinima je važnije sređivanje drva za ogrijev od posla za koji su plaćeni Izvor: CNP

Oglasila direktorica Tomović, a njeno reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Željela bih dam svoje obrazloženje na neargumentovane i ničim potkrijepljene optužbe dijela članova ansambla CNP-a koje su, “sasvim slučajno” uslijedile u ovom trenutku.

Kantova maksima “Postupaj tako da maksima tvoje volje vazi kao imperativ opšteg zakonodavstva” utemeljena na opštim principima i realnim, objektivnim stavom o stvarnom stanju društva je surovi kontrast naše stvarnosti u CNP, kao i neargumentovani istupi potpisnika peticije koji te iste neargumentovane istupe koriste u cilju samopromocije.

Od jednog dijela potpisnika treba kazati da duži niz godina nijesu angažovani, a jos surovija realnost je da je za pojedine članove ansambla preče sređivanje drva za ogrijev od posla za koji su plaćeni. Tako da salvu uvreda i neosnovanih optužbi tumačim njihovom potrebom da se iskažu kao glumci, u pogrešnom ambijentu i pogrešnom scenariju, nažalost.

Moj razlog za ovakvim načinom komunikacije i obraćanjem javnosti jeste potreba da se zaštiti integritet CNP-a i stopira “samopromocija umjetnika buntovnika.” No, sigurna sam da više neću “ razgovarati” na ovaj način sa samopromoterima, već onako kako smo i do sada – u kancelariji, teatru, na probama. Nego, taj teren javnosti već su prošli. Valjalo bi se vratiti legitimnoj kući od koje uredno plimaju plate i u toj kući raditi sve ono za šta je ko zadužen i plaćen, a javnost neka sudi je li dovoljno samokandidovanja i blaćenja te iste kuće u medijima.

I gle čuda, nakon 30. avgusta…

A naša publika neka sama presudi na kojoj su sceni bolji glumci: na daskama koje život znače, ili pak “trulim daskama koje pločaju pod sobom”. Te iste daske bolno škripe i proizvode tužan, šuplji zvuk”, saoptila je Tomović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA