• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncertom Amire Medunjanin SJUTRA POČINJE 15. JUBILARNI Nikšić GUITAR FESTIVAL

Autor Ana Božović

Međunarodni festival gitare Nikšić 2020 otvoriće Amira Medunjanin u utorak, 25. avgusta.

 Koncertom Amire Medunjanin SJUTRA POČINJE 15. JUBILARNI Nikšić GUITAR FESTIVAL    Izvor: Niksic Guitar Fest

Njen koncert sa gitaristom Boškom Jovićem biće emitovan od 20.05h na fejsbuk stranici festivala (Niksic Guitar Festival), kao i prvom programu Televizije Crne Gore. Diva sevdalinki – kako je često nazivaju, izvešće repertoar od 14 pjesama specifičnog umjetničkog izraza po kome je prepoznatljiva. Osim tradicionalnih, publika će imati priliku da, u nesvakidašnjem aranžmanu čuje i par pjesama Miladina Šobića.

Ova umjetnica iz Bosne i Hercegovine od samih početaka svoje karijere traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicionalne muzike jugoistočne Europe i pokušava da se usredsrijedi na taj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta. Već godinama uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno balkansku tradicionalnu muziku na svjetskoj World Music sceni. Njen dugogodišnji saradnik, profesor Boško Jović, svestrani umjetnik klasične, world i džez scene pratiće je i na ovom koncertu, svirajući na gitari.

Jubilarni 15. Međunarodni nikšićki festival gitare nastaviće se 27. avgusta koncertom Anabel Montesinjos, španske umjetnice koja je lider klasične gitare u svijetu trenutno. Njen koncert moći će da se prati od 20.30h na fesjbuk stranici festivala.Posljednji koncert održaće se 28. avgusta od 21.35h. Biće to nastup poznatog gitarsite iz Srbije, Miroslava Tadića i američke violinistkinje i pjevačice Yvette Holzwarth. Oni će premijerno predstaviti program obrada, kompozicija i improvizacija baziranih na bogatoj riznici balkanskog folklora sa Tadićevog novog albuma „Luka“ (Harbor).

Festival realizuje NVO „Anagastum“, uz podršku Muzičkog centra Crne Gore, Ministarstva kulture Crne Gore Opštine Nikšić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA