• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zucchero u Podgorici 28.maja 2021

Autor mondo.me

Zbog pandemije novog korona virusa, italijanski velikan Zucchero je u dogovoru sa organizatorima City Groove festivala, svoj prvi susret sa publikom u Crnoj Gori zakazao za 28.maj sljedeće godine.

 Zucchero u Podgorici 28.maja 2021 Izvor: Promo/City Groove

Jedan od najvećih muzičara Italije je karijeru počeo još davne 1970.godine. Iza sebe ima 28 albuma. Veom poznat i priznat u svim djelovima svijeta. U svojoj bogatoj karijeri je sarađiva sa najvećim imenima muzičke scene Joe Cockerom, Miles Davidsom,Stingom, Pavarotijem, Elton Jonom, Bočelijem.

Ovaj italijanski muzičar prodao je više od 60 miliona nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80.000 posjetilaca smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.

Zucchero je dobitnik brojnih priznanja - četiri puta pobjednik manifestacije Festivalbar, osvajač 17 domaćih i svjetskih priznanja na osnovu broja prodatih albuma - devet puta Wind Music Awards, dva puta World Music Awards i šest IFPI Platinum Awards. Jednom se našao u nominacijama za najveću svjetsku Grammy Awards… Nakon 16 albuma i četiri studijske kompilacije, kako ga neki nazivaju - osnivač rock’n’soula, ove godine bio je jedna od zvijezda jubilarnog 70. festival u San Remu..

Ulaznice za koncert će se ubrzo naći u prodaji preko zvaničnog sajta Zucchero.it i Citygroove.me

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE