• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tinejdžeri izabrali: Najbolji film je „Moj brat juri dinosauruse“

Autor mondo.me

U nedjelju 26. aprila, izborom pobjednika završen je program Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije za 2020. godinu.

 Tinejdžeri izabrali: Najbolji film je „Moj brat juri dinosauruse“Moj brat juri dinosauruse“ Izvor: MONDO/Mario Milojević

Nagradu žirija, koji čine tinejdžeri uzrasta 12 do 14 godina iz 32 zemlje, ponio je film italijansko-španski film „Moj brat juri dinosauruse“ reditelja Stefana Ćipanija. Riječ je o debitantskom ostvarenju, zasnovanom na istinitoj priči, za koji je ikona filmova Pedra Almodovara glumica Rosi de Palma rekla da je „film poslije kojeg iz bioskopa izađete kao bolja osoba.“

Crnogorska kinoteka i Podgorica film festival ovim ne završavaju svoj program posvećen mladoj publici.

"Od danas pa do četvrtka (27-30 april), u saradnji sa Udruženjem glumaca, počinje svojevrsna Škola glume. Radionice su organizovane po sljedećim temama i učesnicima: „Tjelesna ekspresija glumca na filmu“ Vesne Vujošević Labović, „Koncentracija“ Jelene Đukić, „3,4 – Akcija!“ Anđele Radović, „Izmaštaj me, stvori me“ Kristine Obradović, „Kako biti prirodan na filmu“ Ivone Čović Jaćimović, „Da je glumac biti lako, glumac bi bio svako“ Milice Šćepanović, “KreAcija atrAkcija” Stevana Radusinovića, "Moj glas je moj instrument" Smiljane Martinović, „Glumac kameleon u digitalnom svijetu“ Sanje Vujisić, "Daj mi duše dio“ Branke Otašević, "Tema bez trema" Radmile Božović i „Šta bi bilo kad bi bilo“ Marije Labudović", saopšteno je iz Crnogorske kinoteke.

"Želimo našim mladim ljubiteljima filma uspješno učešće i da ih možda baš ova škola podstakne da se neki od njih posvete glumačkom pozivu, jer i iz malih škola ponekad poteknu veliki glumci", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA