• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Projekcija filma Parazit na Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu

Autor mondo.me

Studentski kulturni centar, u saradnji sa Studentskim vijecem Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Savezom studenata Elektrotehničkog fakulteta organizuje projekciju filma “Parazit”.

 Projekcija filma Parazit na Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu Izvor: Tanjug/AP/Chris Pizzello

“Parazit” je južnokorejski film, reditelja Bong Dzun Houa. Dobitnik je Oskara za najbolji film, za najbolji strani film, Oskara za režiju i za orginalni scenario. Prvi put u istoriji, Američka Akademija nauke i umjetnosti dodijelila je ovu prestižnu nagradu filmu koji nije na engleskom jeziku. Takođe, prvi put su nagrada za najbolji film i za najbolji strani film otišle u ruke jednom filmu. Film je i dobitnik Zlatne palme, Zlatnog globusa, Nagrade BAFTA za najbolji strani film, kao i mnogih drugih značajnih filmskih priznanja.

U središtu filma su nejednakosti između bogatih i siromašnih slojeva korejskog društva kroz dvije povezane porodice. Članovi siromašne četvoročlane porodice spletkarenjem se uvlače u imućnu porodicu te predstavljajući se kao međusobno nepovezani, visoko kvalifikovani pojedinci, infiltriraju u domaćinstvo i zapliću u neočekivane incidente.

Projekcije će biti održane 3. marta u Amfiteatru 1, u zgradi Pravnog fakulteta i 4. marta u Amfiteatru 106. u zgradi Elektrotehničkog fakulteta. Ulaz na projekcije je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA