• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Januarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Autor mondo.me

Opera „La Boheme“ Đakoma Pučinija biće premijerno izvedena 21. januara u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

„La Boheme“ je plod saradnje CNP-a, Muzičkog centra Crne Gore, Fondacije Pučini, Ambasade Republike Italije u Crnoj Gori, Fondacije Kultura klasika i Italijanskog kulturnog centra.

„La Boheme“ je jedna od najpopularnijih opera u istoriji, čiji je libreto nastao prema romanu „Prizori iz života boema“ Henrija Murgera, koji opisuje studentski i umjetnički svijet pariške Latinske četvrti. Rodolfo i Mimi su glavni protagonisti kroz čije doživljaje pratimo sudbinu nekoliko mladića i djevojaka koji uprkos siromaštvu, ne gube vjeru u ljubav. Potresnom pričom o mladim i siromašnim pariškim umjetnicima i njihovim nesrećnim ljubavima, Đakomo Pučini je osvojio svjetske pozornice, a sada će u njegovom operskom stvaralaštvu moći da uživa i crnogorska publika.
Dirigent je Alberto Veronezi, reditelj Andrea Tokio, asistent dirigenta Frančesko Barbađelata a kostimografkinja Lina Leković. Uloge tumače: Raga Eldin, Ivana Čanović, Marko Kalajanović, Olivera Tičević, Daniele Kaputo, David Mura, Almir Muratagić, Filip Miladinović, Bakir Memešević, Anja Jestrović, Maja Zanata i Anđela Jovićević uz Crnogorski simfonijski orkestar i mješoviti i dječiji hor.

Opera će reprizno biti izvedena 23. i 25. januara.

U Crnogorskom narodnom pozorištu u januaru počele su probe za predstavu „Smrt i njeni hirovi“ koju po tekstu Žozea Saramaga režira Lidija Dedović. Adaptacija teksta povjerena je Kati Đarmati, dramaturgija Steli Mišković, scenografija Branku Hojniku, kostimografija Lini Leković a scenski pokret Gregoru Lušteku. Kompozitorka je Irena Popović Dragović, lektorka Jelena Šušanj, asistentkinja scenografa Andreja Rondović a asistentkinja režije Anđelka Nenezić.

U predstavi igraju: Dejan Ivanić, Nada Vukčević, Ana Vučković, Julija Milačić, Jadranka Mamić, Vule Marković, Omar Bajramspahić i Pavle Prelević.

„Smrt i njeni hirovi“ je roman portugalskog nobelovca koji preispituje niz teoloških pitanja o poželjnosti utopije, mogućnosti raja i pravih osnova religije. Nakon što smrt prestane da ubija, Saramagova alegorija nam pokazuje kako obični ljudi doživljavaju smrt u ovim oklonostima i na šta su, uprkos prvobitnom ushićenju, spremni da je se ponovo domognu. Predstava će premijerno biti izvedena u martu na Velikoj sceni.

Januarski repertoar CNP-a čine predstave: „Smrt i djevojka“ Ariela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića, „Šćeri moja“ Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić i „Ženidba“ N. V. Gogolja u režiji Egona Savina.

U okviru programskog segmenta Cinema Studio, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, na Sceni Studio će biti prikazani filmovi „Izvinite nismo vas našli“, reditelja Kena Loača 27. januara i „Izdajnik“ reditelja Marka Beločija 28. januara u 20 i 30 sati.

Ulaznice za sve programe se mogu kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

Tagovi

CNP

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA