• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„KRIK“ premijerno na Velikoj sceni CNP-a

Autor mondo.me

Baletska predstava „Krik“ u produkciji baletske trupe Ballo, biće premijerno izvedena u srijedu 24. aprila u 20 sati na Velikoj sceni CNP-a.

„Krik“ je autorski projekat Tamare Vujošević Mandić i Slavke Nelević na muziku Kevina MekLeoda, koji opisuje međuljudske odnose koje često karakterišu netolerancija, samoživost i nasilje. Otvoreno i direktno, kroz pokret i ekspresiju oslikan je ljudski nagon za potčinjavanjem, postepeno gradiran ka neminovnom uništenju onog drugog – žrtve.
U predstavi igraju: Jovana Čađenović, Ana Babić i Marko Radonjić.

Tamara Vujošević Mandić kazala je da je produkcija „Ballo“ napravila pauzu s novim predstavama ali da to nipošto ne znači da su sjedjeli skrštenih ruku, već da imaju dosta materijala koji čeka da bude iskorišćen.

„Krik“ se, kao i naše druge predstave, bavi međuljudskom komunikacijom. To je priča napravljena od šest slika koje pričaju svaka za sebe ali zavisno od gledaoca, priče mogu biti i povezane. U današnjem svijetu, od prevelike žurbe i velikog nezadovoljstva sopstvenim životima, ljudi bježe od lijepe riječi, pa dolazi do agresije i manipulacije. Mi smo ovom predstavom željeli da taknemo tu temu i pokažemo neki naš bunt protiv te nekomunikacije“, kazala je Vujošević Mandić na konferenciji za štampu.


Slavka Nelević je kazala da je bilo jako teško doći do muzike

„Ne želim da se žalim na uslove rada ali nažalost, nismo imali sredstava da angažujemo kompozitora koji bi napisao muziku na osnovu libreta. Pošto nema mnogo entuzijasta kao što smo mi koji bi radili bez novca, bili smo prinuđeni da tragamo za muzikom. I u tom traganju naišli smo na Kevinamek Leoda i njegova muzika nam se učinila interesantnom za ovu priču. Smatram da se dobro uklopila, da smo napravili jednu dobru predstavu a nadam se da smo u tome i uspjeli“, rekla je Nelević.


Jovana Čađenović se osvrnula na rad u sali: „Ovog puta nas je troje, za razliku od naših drugih predstava, i to nam je dalo veću slobodu izraza, improvizacije, širine pokreta. Baveći se ovim odnosima, mogu reći da smo dostigli neku novu zrelost u izrazu i pokretu i nadamo se da će publika na premijeri to i vidjeti.“


Marko Radonjić je istakao da je ova predstava najviše posvećena mladim ljudima


„Ova predstava je možda najviše upućena mladima. Mladi naše svakodnevice su na granici da kriknu a dešavaju se problematični ishodi. Ne razgovaramo o svemu onme što sabijamo u sebi na vrijeme. Nadam se da ćemo ovom predstavom bar malo skrenuti pažnju na probleme koji se u našem društvu potiskuju“, kazao je Radonjić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA