• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međunarodni podgorički sajam knjiga

Izvor MINA

Međunarodni podgorički sajam knjiga, 14. po redu, biće otvoren danas pod sloganom „Ne vjerujte svemu što pročitate na internetu“.

 Međunarodni podgorički sajam knjiga 4. april Izvor: MONDO/Milutin Vujičić



Najavljeno je da će se osim domaćih autora na sajmu predstaviti i pisci iz država iz regiona, kao i gosti iz inostranstva.

Kako je najavljeno, od domaćih autora nova izdanja predstaviće Edin Smailović, Aleksandar Bečanović, Barbara Delać, Miraš Martinović, Katarina Sarić i Đorđe Gregović.

„Izdvojio bih gostovanje književnog urednika Kruna Lokotara, kao i gostovanje pisca i reditelja Ličine“, rekao je Umjetnički direktor sajma Nikola Nikolić.

Od gostiju iz inostranstva predstaviće se Faruk Šehić, Jelena Lengold, ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade, Vladimir Tabašević, Damir Karakaš, Enes Halilović, Zoran Ferić i Gojko Božović.

Nikolić je kazao da će Ministarstvo prosvjete, kao koordinator sajma, imati poseban štand na kome će se predstavljati podgoričke srednje škole, koji će biti i dio umjetničko obrazovnog programa.  

Direktor izdavačke kuće Nova knjiga, Predrag Uljarević kazao je da će na elektronskoj sjednici žirija koja će biti održana u vrijeme sajma, biti razmatrani predlozi kandidata za nagradu Književni plamen.

“Predsjednik Žirija, nobelovac Mario Vargas Ljosa, koji je ukazao neuporedivu čast Crnoj Gori i crnogorskoj kulturi da bude saosnivač te jedinstvene nagrade, zajedno sa Novom knjigom, zakazao je elektronsku sjednicu Žirija upravo u vrijeme Sajma, i na toj sjednici ćemo doći do nekih imena kandidata za nagradu Književni plamen”, rekao je Uljarević.

Kako je dodao, osim Vargasa Ljose, u predlaganju kandidata za nagradu učestvuju svi čitaoci i dosadašnji dobitnici nagrade, Klaudio Magris, Orhan Pamuk i Adam Zagajevski.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE