• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori”

Autor mondo.me

“Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori” u okviru koje će biti organizovani raznovrsni edukativni, filmski i koncertni programi, posvećeni osnovnoj temi “Mladi i džez”.

 “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori” Izvor: Promo/KIC Budo Tomović

Već danas, 2. aprila crnogorsku turneju u KIC-u će početi Džez ansambl Državnog univerziteta u San Dijegu pod upravom dirigenta Bila Jegera, sa specijalnom gošćom američkom vokalnom umjetnicom i kontrabasistkinjom Kristin Korb.

Dio manifestacije biće i koncert crnogorskog gitariste Pippa Corvina (alias Filip Gavranović) koji će sa libanskim gitaristom Mahanom Mirarabom nastupiti 13. aprila.

Svjetski dan džeza koji se širom svijeta slavi 30. aprila obilježićemo sa koncertom renomirane crnogorske umjetnice Ive Kostić, koja će predstaviti svoj projekat "Đorđijana" koji se sastoji od deset izabranih džez standarda koje je aranžirala i prepjevala na crnogorski jezik.

Uz Kostićku, učestvuju: pijanista Enes Tahirović, gitarista Andrej Lovrić, bubnjar Slaven Ljujić, basista Branko Vučetin i saksofonistkinja Teodora Tapušković.

Jazz Art je nevladino udruženje posvećeno promociji džez muzike. Osnovano 2009. godine, u Podgorici, udruženje okuplja muzičke eksperte, pedagoge, muzičare i studente koji imaju višegodišnje iskustvo na polju muzičke promocije, komunikacije i obrazovanja.

Od 2010, udruženje Jazz Art koordinira godišnju manifestaciju “Mjesec poštovanja džeza”- Jazz Appreciation Month (JAM) u aprilu u Crnoj Gori.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE