• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJERA: Žana Gardašević kao Hermiona

Autor mondo.me

U razgovoru za Mondo glumica Žana Gardašević govori o predstavi „Zimska bajka“, o višemjesečnim probama i liku koji tumači

 PREMIJERA: Žana Gardašević kao Hermiona  Izvor: MONDO/privatna arhiva
Izvor: MONDO/privatna arhiva

  „Zimska bajka“ Vilijema Šekspira  je napisana i prikazana 1611. godine, a prvi put štampana  1623. godine. Predstavlja jedno od poslednjih Šekspirovih djela. Nepojmljivo je da se njegove drame, komedije i tragedije sa istom vrijednošću i poslije toliko godina igraju u svim pozorištima širom svijeta.

Tako će i večeras u 20 sati  “Zimska bajka“ u režiji Dina Mustafića biti premijerno izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

 Glumica Žana Gardašević u razgovoru za Mondo otkriva svoj lik i govori o trudu koji je uložen, kao i o uspjehu koji neskromno očekuje.

Od oktobra mjeseca smo u probama na tekstu Vilijema Šekspira „Zimska bajka“. Zahtjevan i naporan rad je sada već iza nas, a uspjeh ispred nas. Neskromno kažem uspjeh jer sam sigurna da će publika živjeti sa nama ovu predstavu podjednako koliko smo je i mi sa ljubavlju i posvećenošću radili“, kaže Gardašević

Glumica ističe da tumači lik Hermione, kraljice , supruge i majke na sceni svog matičnog pozorišta. Svaki lik koji je oživljen kroz predstavu nosi svoju težinu ali i poruku na koju je i stavljen akcenat.

Koliko likova i zapleta u ovoj Šekspirovoj drami, toliko i poruka nosi ova predstava. Svakako, dominantna poruka je da se vrijeme ne može vratiti i da svaku svoju odluku preispitamo prije nego li je donesemo“, objašnjava Gardašević.

Naporan rad u proteklih par mjeseci, kao i predstava od koje se mnogo očekuje  zaokružiće godinu koja se bliži kraju.

„Prethodni period nam je bio prilično naporan, tako da ćemo praznike koji slijede provesti u krugu najbližih“, dodala je Gardašević.

Na kraju svake godine sumiraju se utisci, ostvareni planovi  i iskazuju želje za narednu godinu. Glumica je otkrila  da specijalnu želju odavno nema.

Odavno nemam onu neku specijalnu želju. Moja jedina želja mi se sada ostvaruje i nadam se da će tako biti i u 2018. godini, a  i ubuduće“, zaključuje Gardašević.

U predstavi koja traje 2 sata i 40 minuta igraju još: Zoran Vujović, Žana Gardašević, Srđan Grahovac, Jelena Nenezić, Dejan Ivanić, Aleksandar Gavranić, Slaviša Čurović, Marko Todorović, Andrea Mugoša, Ana Vučković, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Petar Burić, Gojko Burzanović, Dragan Račić, Radmila Čolić.

Repriza je zakazana za subotu od 20 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA