• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorski duo gitara večeras u Sankt Petersburgu

Izvor MINA

Crnogorski gitaristički duo, u sastavu Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupiće večeras u jednoj od najčuvenijih i najljepših dvorana na svijetu, u sali Filharmonije u Sankt Petersburgu.

  Kako je najavljeno, na programu koncerata su djela Johana Sebastiana Baha (Engleske svite u transkripciji članova dua) , kao i djela Pjacole, Bogdanovica i Manuela de Falje.

Prestižna izdavačka kompanija Naxos, objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua u septembru, prošle godine, a projekat je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore.

Najavljeno je da će sledeće godine Naxos objaviti i drugi CD sa muzikom Johana Sebastiana Baha, a nakon toga će članovi ovog dua realizovati i nekoliko izdanja kao solisti, takođe i u novom projektu dua čiji će program, uz gostovanje nekih od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku, biti uskoro objavljen.

"Prema mišljenju publike i kritike koje stižu od uglednih američkih magazina 'Fanfare', 'ClassicsToday', 'Soundboard', 'American Record Guide' kao i od specijalizovanog francuskog časopisa 'Guitare Classique', CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni", navodi se u saopštenju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE