• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija knjige Joanisa Arvanitasa

Autor mondo.me

Promocija knjge “Starac u zalivu” autora Joanisa Arvanitasa (Jovana Nikolaidisa) biće organizovana u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2016” večeras u Kulturno informativnom centru "Budo Tomović".

 Promocija knjige Joanisa Arvanitasa Izvor: Promo/KIC
Izvor: Promo/KIC

  Promocija će se održati u sali DODEST, u 19 sati.

O novoj proznoj knjizi Nikolaidisa, koju je objavila izdavačka kuća “Partizanska knjiga” iz Kikinde, osim autora, govoriće urednik toga izdanja književni kritičar Vladimir Arsenić i predavač na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost doc. dr Vladimir Vojinović.

“Ponegde je moguće razaznati nedvosmisleno crnotalasno osećanje („Tito“), na drugim mestima čehovljevsku situaciju („Vratila se rodu svom“, možda i najuspešniji trenutak knjige), sve do revizije i preimenovanja najefektnijih narativnih postupaka i sredstava koja su koristili Ćopić i Lazarević. Od anegdotski uvedenog sižea dolazi se do univerzalnosti značenja i idejnog sloja teksta, defloracija i desakralizacija prostora u kom čovek obitava fizički i metafizički, izrađaju se u njegovu moralnu i spiritualnu pogibiju“, zapisao je u pogovoru knjige urednik izdanja Srđan Srdić

Jovan Nikolaidis rođen je 1950. u Ulcinju. U periodu od 1974. do 1990. godine živio je u Sarajevu. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu je diplomirao, a u listu „Oslobođenje” obavljao je poslove novinara i urednika. Početkom devedesetih vratio se u rodni grad Ulcinj. U tome gradu osnovao je Izdavačku kuću „Plima”, pokrenuo časopis „Plima plus” i glasilo „Kronika”, reviju na albanskom jeziku. Pokretač je projekta „Kuća za pisce” i dugogodišnji saradnik međunarodne prevodilačke mreže „Traduki”. Od sredine devedesetih, Nikolaidis je uspostavio brojne veze s piscima iz regiona, a s Izdavačkom kućom „Plima” sarađivali su najznačajniji domaći i regionalni pisci, od kojih su mnogi svoj stvaralački put i započeli u ulcinjskom časopisu. Nikolaidis je objavio 13 proznih, pjesničkih i esejističkih knjiga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA