• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija knjige autora dr Gorana Sekulovića

Autor mondo.me

Promocija knjige “Sokratov sljedbenik - a i što bi nam život bez slobode” autora dr Gorana Sekulovića biće organizovana u četvrtak, 15.decembra, u Kosoj sali Narodne biblioteke “Radosav LJumović”, sa početkom u 19 sati.

 Promocija knjige autora dr Gorana Sekulovića Izvor: Promo/DEUS
Izvor: Promo/DEUS

  O knjizi će pored autora govoriti prof. dr Novak Kilibarda i književnik i književni kritičar Zoran Raonić.

“Dr Goran Sekulović, poznati intelektualni poslenik Crne Gore, sačinio je knjigu za koju se opravdano može reći da ona nema prethodnicu u Crnoj Gori. Knjiga ima dva profila: porodično-moralni i obavještajno-pjesnički. Konkretno, Sekulović se odužuje svome pokojnom ocu, briljantnoj ličnosti u znanju i rodoljublju, a odužuje se tako što je zapaženo znanje svoga oca, koje je od njega zapamtio i iz njegovih tekstova pročitao, pjesnički uobličio u stihovanim tekstovima. Kad se uzme u obzir istaknuti ljudski kvalitet, ljubav, poštovanje prema svojoj porodici, svome narodu i svojoj otadžbini, može se komotno reći da se knjiga dr Gorana Sekulovića preporučuje crnogorskim građanima jednako sadržajem i prijemčivošću za čitanje.”prof. dr Novak Kilibarda

Goran Sekulović književnik, filozof, esejista, teoretičar društva, novinar i publicista je rođen 1958.godine u Titogradu (Podgorici). Doktor je pravnih i političkih nauka i magistar čiste filozofije. Stalno je zaposlen kao odgovorni urednik lista crnogorskih prosvjetnih, kulturnih i naučnih radnika „Prosvjetni rad“. Do sada je objavio sljedeće zbirke poezije: „Kamen raste“, „Muk muči“, „Negrad“, „Suvomeđ“, „Balada o modernom ratniku“, „Nježnost iz predgrađa“, „Čekajući smrt“, „Kuća što se njiše“; haiku-zbirku „Među trskama“, „Among roods“ (dvojezično izdanje); zbirke poezije za đecu „Čudionica“ i „Iz zoološkog vrta“; knjige pripovjedaka „Ruska kuća“, „Samoubica“, „Ruske priče“; esejističko - meditativnu prozu „Mrkas“ i zbirku poteske proze „Biće je biće“, više priča i pripovjedaka u književnim časopisima i listovima, a na nekoliko književnih konkursa je imao otkupljene i nagrađene priče. Sekulović je prevođen na engleski, japanski, slovenački, bugarski, makedonski i poljski jezik. Zastupljen je u Antologiji evropske i crnogorske haiku-poezije. Autor je većeg broja studija i članaka iz filozofije literature, književne kritike i esejistike o djelima Njegoša, Iva Andrića, Danila Kiša, Miodraga Bulatovića, Janka Đonovića, Marka Miljanova... Objavio je još tridesetak knjiga iz politikologije, filozofije, crnogorske istorijske i duhovne baštine, sociologije i publicistike, a u periodici preko pedeset naučnih članaka i oko dvjesta priloga raznovrsnog stvaralačkog karaktera. Učestvovao je na brojnim naučnim skupovima. Vanredni je član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA