• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duh i tradicija Argentine u KIC-u

Autor mondo.me

Manifestacija “Neđelja argentinske kulture” svečano je otvorena 1.decembra, u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

 Duh i tradicija Argentine u KIC-u Izvor: Promo/KIC Budo Tomović

Otvarajući izložbu fotografija pod nazivom “Arhitektura Buenos Airesa”, Nj.E. ambasador Republike Argentine u Beogradu, Rikardo Fernandez posebno je istakao zadovoljstvo izuzetnom saradnjom koju je Ambasada Republike Argentine u Beogradu uspostavila sa KIC-om, i zahvalio na prilici da se posebnost i bogatstvo argentinske kulture i tradicije predstavi u Glavnom gradu i Crnoj Gori.

 Pogledajte foto galeriju

Pomoćnik direktora KIC-a, Zoran Šoškić kazao je da su se ovim projektom otvorila vrata kulturnoj saradnji između dvije zemlje, koja će u narednom periodu svakako biti intenzivirana, a na obostrano zadovoljstvo. Nakon otvaranja izložbe brojni posjetioci su imali priliku da uživaju u ukusu tradicionalnog čaja “yerba mate”, i upoznaju se sa načinom pripreme i degustacije.

Prvi dan manifestacije zatvorilo je tango veče koje je upriličeno u Velikoj sali, a mnogobrojna publika je uživala u melodijama koje je izveo kvintet “Tanguango” iz Beograda, uz podršku plesača iz pet tango škola Crne Gore koji su osim tanga, izveli još nekoliko argentinskih plesova. U okviru drugog dana manifestacije (petak, 2.decembar) prikazan je film ‘’Wakolda’’ rediteljke Lucie Puenzo, a za naredna dva dana predviđena je projekcija filma “Kinez za ponijeti” (2011) reditelja Sebastiana Borenszteina (3.decembar) i filma Vrijeme hrabrosti” (2005) rediteljaDamiana Szifron (4.decembar).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA