• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba fotografija „Kamen cvati“ u KIC-u

Autor mondo.me

Nakon nedavno uspješno organizovane izložbe u Beogradu, prof. dr Dušan Ičević predstaviće se 5.decembra i podgoričkoj publici sa izložbom fotografija pod nazivom “Kamen cvati”.

 Izložba fotografija „Kamen cvati“ u KIC-u Izvor: Promo/KIC Budo Tomović

Izložba će biti otvorena u holu Kulturno - informativnog centra „Budo Tomović“, u 19 satii trajaće do 15.decembra.

 “Osnovna ideja Ičevićevih fotografija je kamen. Kamen je, kao motiv težine i nepokretnosti, gotovo uvek kroz literaturu sugerisao nekakvu neprozirnost i tišinu. Istorija nas je od svog početka susretala sa kamenom mudrosti, kamenom ludosti, dragim kamenom ili pak onim sasvim običnim - neobrađenim. No upravo se za njega verovalo odavnina da predstavlja prelaz od neprosvetljene duše do one okupane božanskom spoznajom. Kod profesora Ičevića, kamen je živ, i on nam kroz svoju poetiku sugeriše kako upravo taj kamen, neisprljan ljudskim delovanjem sa pravom zavređuje najveću pažnju jer na posletku jedini može otelotvoriti najraznovrsnije sadržaje u oku posmatrača.” Kemal Ramujkić

Dušan Ičević je rođen u Podgorici 1933. godine. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Diplomirao je Jugoslovensku književnost i srpsko-hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirao i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Bavio se profesionalnim društveno-poitičkim radom. Bio je profesor društvenih nauka na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Objavio je dvadesetak knjiga naučne i knjjiževne vrste, i oko 400 radova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA