• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani mađarske kulture u Crnoj Gori od 12. decembra

Izvor MINA

Dani mađarske kulture u Crnoj Gori počeće 12. decembra, saopšteno je tokom razgovora ambasadora Mađarske u Podgorici Kristijana Poše i ministra kulture, Janka Ljumovića, koji su istakli značaj međunarodne saradnje i kulturne diplomatije.

  „Ljumović je istakao zadovoljstvo što na početku svog mandata ima priliku da razmijeni stavove i iskustva sa ambasadorom Mađarske, koja je važan partner i podrška Crnoj Gori u procesu evroatlanskih integracija“, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Poša je Ljumovića upoznao sa programima koji će biti organizovani u okviru Dana mađarske kulture u Crnoj Gori, koji počinju 12. decembra u Kotoru.

„Sagovornici su tokom susreta posebno istakli značaj međunarodne saradnje i kulturne diplomatije i razgovarali o planovima za predstavljanje kulture Crne Gore i njenih umjetnika u Mađarskoj“, kaže se u saopštenju.

Dani mađarske kulture u Crnoj Gori počeće 12. decembra koncertom i izložbom o životu i djelu Bele Bartoka u čast 135. godišnjice njegovog rođenja, u Muzičkoj školi „Vida Matjan“ u Kotoru.

Kako je saopšteno, naredni dan će obilježiti koncert mađarske etno grupe „Agnes Herczku i Bend“ u Nikšićkom pozorištu, dok će 14. decembra biti organizovana izložba o životu i radu Ignaca Semelvajsa u Baru.

Navodi se da je 15. decembar rezervisan za projekciju filma „Sloboda-ljubav“ na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a dan kasnije će, u nikšićkoj Srednjoj stručnoj školi, biti priređena izložba o životu i radu Jozefa Galamba .

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA