• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija knjige poezije „Pozivno pismo suncu“

Autor mondo.me

Promocija knjige poezije “Pozivno pismo suncu” autora Borisa Jovanovića Kastela biće organizovana u ponedeljak, 5.decembra, u Kosoj sali Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, sa početkom u 19 sati.

 Promocija knjige poezije „Pozivno pismo suncu“ Izvor: Promo/DEUS

Promocija knjige poezije biće organizovana u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2016”.

Kritika Borisa Jovanovića Kastela (1971) smatra najznačajnijim crnogorskim pjesnikom mediteranske orijentacije i uglednim imenom mediteranskog pjesništva i književnosti bivše Jugoslavije. Objavio je preko dvadeset knjiga poezije i eseja. O njegovoj poeziji objavljena je knjiga izabranih eseja domaćih i stranih pisaca Mediteranski gospar (2009). Uređivao je časopis za književnost “Ovdje” (2000-2003). Kastelovu knjigu poezije na slovenačkom jeziku “Ručak na hridini” (Kosilo na čeri, 2014.) objavila je slovenačka izdavačka kuća Hiša poezije u antologijskoj ediciji evropskih pjesnika “Poetikonove lire“ kao dio programa Evropske komisije.

Knjiga poezije “Pozivno pismo suncu” (2016), objavljena u prestižnoj biblioteci savremene crnogorske poezije “Savremenik” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice, ovjenčana je prestižnom nagradom “Književno pero” Hrvatskog književnog društva za knjigu godine van izdanja HKD-a.

 Poezija mu je prevođena na italijanski, engleski, češki, mađarski, albanski, poljski i slovenački jezik. Zastupljen je u antologijama crnogorske, ex-Yu, slovenske i evropske poezije.

O knjizi će govoriti: Miraš Martinović, Momir M. Marković, Ivana Mrvaljević i autor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE