• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brajovićev "Voz" otvorio Festival glumca u Nikšiću

Autor mondo.me

Predstava "Voz" beogradskog "Zvezdara teatra", u režiji i adaptaciji Vojislava Brajovića, otvorila je večeras Međunarodni festival glumca u Nikšiću

 Brajovićev "Voz" otvorio Festival glumca u Nikšiću Izvor: Mondo/Ana Božović
Izvor: Mondo/Ana Božović

  Predstava, rađena po tekstu Kormaka Makartija, govori o susretu dva čovjeka suprostavljenih ubjeđenja i pogleda, profesora ateiste i nekadašnjeg robijaša i vjernika. U ovoj pozorišnoj predstavi igraju Brajović i Sergej Trifunović.

Brajović kaže da "Voz" postavlja vječno pitanje "zašto živimo" s ciljem da utiče na svijest ljudi, ali bez namjere da mijenja svijet.

"Privilegija je naći ovakav tekst, koji nikoga poslije predstave ne ostavlja ravnodušnim. Publici smo prikazali dvije trećine tog bogatog opusa misli i problema, smještenih u obične ljude, profesora i bivšeg zatvorenika", rekao je Brajović.

Trifunović, koji u predstavi igra lik "Belog", rekao je da su na početku priče dva suprotstavljena lika za koje se na kraju ispostavi da ne mogu jedan bez drugog.

Ovaj Brajovićev rediteljski prvenac postavljen je na scenu krajem oktobra prošle godine i do sada je imao oko 70 izvođenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA