• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Literitorija!

Autor mondo.me

Prvo izdanje nove KIC-ove regionalne književne manifestacije “Literitorija“ biće održano 25. i 26.aprila i okupiće recentne autore iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, tri pjesnika i tri prozna pisca.

 Počinje Literitorija! Izvor: PROMO

"Dva dana družićemo se sa piscima koji nam u svojim djelima donose vrhunski izraz savremene književnosti, ne samo regiona, već moderne literature uopšte, a u odnosu na žanr u kojem stvaraju, ili pretežno stvaraju, program je podijeljen na veče sa prozaistima: Ognjenom Spahićem, Damirom Karakašom i Srđanom Srdićem, i veče sa pjesnicima: Vladimirom Đurišićem, Markom Pogačarom i Zvonkom Karanovićem. Obje večeri moderiraće književni kritičar Vladimir Arsenić koji odlično poznaje njihovo djelo i čiji se kritički prikazi redovno prate i uvijek imaju odjeka u regionu", navodi se u saopštenju KIC-a.

Tema ovogodišnjeg susreta pisaca je „Književnost i muzika”, a gost u muzičkom dijelu programa prve večeri biće mlada hrvatska kantautorka Sara Renar.

"Ovu manifestaciju organizujemo sa ciljem da podgoričkoj publici, kroz tematizovane i dijaloške programe predstavimo značajne autore iz zemalja bivše Jugoslavije. U skladu sa nazivom manifestacije - LiTeritorija, nastojaćemo da zajedno sa piscima, iz godine u godinu, nanovo publici ukazujemo koliko je širok i dubok prostor literature, kao i to da kad smo na teritoriji književnosti, uvijek jesmo u saodnosu sa brojnim drugim oblastima i fenomenima - umjetničkog, socijalnog, duhovnog i duševnog - konačno života samog", dodaje se u saopštenju.

Programi Literatorije su večernji, od 20:oo, u sali DODEST. Ulaz je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA