• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škola glume u Baru nastavlja sa radom

Autor mondo.me

Dramski edukativni studio „Scena“, Bar, tradicionalno organizuje kurs glume prepoznatljiv kao Škola glume. Kurs koji vode glumice Vesna Vujošević i Kristina Stevović nastavlja sa radom 20. septembra.

Nastava se odvija dva puta sedmično a organizovana je po grupama koje se formiraju u odnosu na uzrast polaznika. Svaki nivo podrazumijeva dva kursa u toku jedne školske godine. Prvi se završava sa krajem prvog polugodišta a drugi sa krajem te školske godine i to javnim nastupom. Kurs je namijenjen djeci i mladima od 6-18 godina.

Polaznici ovih kurseva uče o umjetnosti igre - glumi kroz sistem dječijih igara, fizičkih treninga, vježbi za jačanje glasovno-govornog aparata, dramskih zadataka i javnih nastupa. Posebna pažnja se posvećuje oslobađanju od psihofizičke napetosti kako bi se stvorila kvalitetna stvaralačka energija i razvila sposobnost tolerancije i saradnje sa drugima. Veoma značajno je i otkrivanje eventualnih problema u pokretu, glasu i govoru, te otklanjanje tih problema i unapređivanje mogućnosti. Zahvaljujuci tome, djeca i mladi mogu primjenjivati novostečene vještine i znanja i van okvira Škole glume.

Djeca i mladi koji su dugogodišnji učenici Škole glume u Baru, ostvarili su i ove godine zapažene nastupe u Baru, zatim na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu i Dječijem festivalu u Petrovcu “Pozorišni val” igrajući predstavu “Mogli”. Tako se nastavlja trend angažovanja polaznika ovog kursa kroz pozorišne, reklamne i serijske profesionalne projekte u zemlji.

Glumice ističu da osim divne saradnje sa djecom, duguju zahvalnost i roditeljima uz čiju podršku realizuju mnoge velike planove.

Svi zainteresovani mogu potražiti detaljnije informacije na Facebook stranici: Dramski edukativni studio Scena www.facebook.com/des.scena ili na brojeve telefona: 067 350 139 i 067 562 015.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA